x
Annonce
Horsens

Social ansvarlighed til debat på Fængslet

Organisationen Nyt Europa inviterer til debat om social ansvarlighed, når borgere, der har afsonet en dom, skal tilbage på arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Horsens: Hvordan sikrer vi at borgere, der som følge af afsoning har været fraværende på arbejdsmarkedet, igen får mulighed for beskæftigelse og meningsfuld tilværelse? Har virksomheder og institutioner et ansvar, og hvor dygtige er de til at give en håndsrækning til udsatte grupper?

Det er nogle af de spørgsmål, som er til debat, når organisationen Nyt Europa i Fængslet i Horsens onsdag 26. februar kl. 17-19 er klar med et debatarrangement om social ansvarlighed og medborgerskab. Der vil være forskellige oplæg blandt andet et med Horsens Kommunes borgmester Peter Sørensen om, hvordan kommunen indtænker socialt ansvar.

Det er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Leder For abonnenter

Husk de gode vaner - de bliver guld værd

Corona-smitten har vendt op og ned på alles dagligdag. Intet er, som det var før. Helt lavpraktisk - hvem havde forestillet sig, at der ville være rift om håndsprit i samtlige supermarkeder, og hvor den eftertragtede vare ellers kan opdrives. Lige nu står vi midt i kampen for at få lov til at vende tilbage til hverdagen, og vi kan i den sammenhæng glæde os over, at vi er ved at tillægge os en stribe gode vaner, der kan blive guld værd frem over. Den lavest hængende frugt er uden tvivl hygiejnen. Hvis vi blot tilnærmelsesvis kan fortsætte det nuværende brug af sæbe og håndsprit, vil vi kunne spare et hav af sygedage. Den almindelige influenza ville få trange kår, hvis butikkerne fortsætter med jævnligt at afspritte dankort-terminaler, gøre indkøbskurve rene med meget mere. Derhjemme vil noget så enkelt som daglige rutiner med at afspritte eller vaske iPads, telefoner, fjernbetjeninger og håndtaget til køleskabet også gøre en stor forskel. Listen over små ting, der gør en stor forskel, er stor. Eller bare det at vaske hænder korrekt. De forsøg, som fornylig florerede på nettet, hvor en børnehave kiggede på franskbrød, der have været i berøring med beskidte hænder og korrekt vaskede hænder, siger alt om, hvor stor en forskel lidt vand og sæbe kan gøre for vores generelle sundhed og antallet af sygedage. Selv lusene må have trange kår i disse tider, hvor vi holder afstand. Vi må komme til at kigge langt efter de traditionelle udmeldinger om, at der konstateret lus i skoleklassen eller børnehaven. Men alting med måde. Gode vaner skal man ikke smide væk, men specielt børn har godt af en vis portion bakterier. Sammenhængen mellem bakterier og et stærkt immunforsvar har forskningen bevist for efterhånden en del år siden, så det handler ikke om at stoppe med at rulle sig i skidt på legepladsen. Men hvis vi bare kunne blive ved med at huske at vaske hænder og bruge håndsprit både derhjemme, og når vi handler, vil vi være nået langt.

Annonce