Annonce
Udland

Snevejr i Alperne lukker veje og jernbaner

Flere er døde som følge af kraftigt snevejr i Alperne, og det rammer også skiturister, når de skal hjem.

Annonce

Store mængder sne har de seneste dage skabt problemer for skiturister i Alperne.

Myndighederne i det sydlige Tyskland, Østrig og Schweiz har lukket veje og nogle jernbanestrækninger grundet sne i området. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det tyske nyhedsbureau dpa rapporterer mandag, at en 44-årig mand døde i Wackersberg i Bayern, da han blev ramt af snedynger.

Tre skiløbere i Østrig og en kvinde i Bayern er desuden omkommet i vejrrelaterede episoder i løbet af weekenden.

Myndigheder advarer om, at risikoen for laviner i de nordlige Alper fortsat er høj. I dele af det sydlige Bayern har skoler været lukket mandag på grund af vejret.

Hos det danske rejseselskab Danski har man mærket det voldsomme snefald, fortæller Rikke Levinsen, der er marketingchef i Danski. Det giver mindre problemer med forsinkelse, lyder det.

- Der er nogen, der bliver forsinket. Det er som regel det, men det er jo også træls nok i sig selv, siger hun.

Rejseselskabets gæster i Obertauern er værst ramt.

- Vi har nogle gæster i Obertauern, som vi ikke kan få hjem, fordi der har de ikke åbnet passet endnu. Men vi regner med at få dem hjem i dag. Så vi har nogenlunde styr på vores del af det, siger Rikke Levinsen.

Knap 100 elever fra en dansk efterskole er strandet i et skiområde i Østrig, skriver DR Nyheder.

Eleverne skulle have været hjemme mandag morgen, men de har været nødt til at blive ved skisportsstedet Hochfügen i det store skisportsområde Zillertal grundet snevejret.

Vejen er lukket på grund af faren for lavine, men pisterne er åbne. Derfor har både lærere og elever taget situationen med ophøjet ro. Det fortæller koordinator på snelinjen på BGI Akademiet Mogens Birkelund til DR Nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce