Annonce
Erhverv

Snedkeri gør klar til at sende folk hjem: Vi er begyndt at tænke kreativt

Der er også noget, der hedder Bygolm Maskinsnedkeri om 10 år, forudser driftschef Kevin Sørensen, der er fortrøstningsfuld i forhold til at stå distancen gennem krisen. Arkivfoto: Morten Pape
I forsøget på at håndtere coronakrisen har Bygholm Maskinsnedkeri planer om at sende sine medarbejdere hjem og opsøge nye brancher.
Annonce

Horsens: I starten af den kommende uge kommer Bygholm Maskinsnedkeri formentlig til at gøre noget, virksomheden aldrig før har gjort i sine 37 leveår. Den har nemlig planer om at lukke produktionen ned, sende medarbejderne hjem og vende blikket mod uopdyrket land.

- Vi kunne godt holde gang i aktiviteterne, men så skulle vi sende folk hjem på dagpenge eller fyre folk. Qua at vi har nogle dygtige, lokale folk, så har vi valgt at sige, at det her er den rigtige løsning for os, siger Kevin Sørensen, driftschef hos Bygholm Maskinsnedkeri.

Han står i spidsen for den daglige drift hos det lokale firma, der beskæftiger 15 ansatte, og som ligesom det generelle erhvervsliv er hårdt ramt af følgevirkningerne af regeringens restriktioner under coronaudbruddet.

- Vi leverer en del inventar til butikker, og det er tydeligt at mærke, at i den branche er byggeriet lukket ned. Ordrerne er forsvundet, og vi har også oplevet, at en enkelt ordre, hvor vi stod med en halvfærdig butik, er blevet annulleret, siger Kevin Sørensen.

Bygholm Maskinsnedkeri

Etableret i 1983.

Har adresse på Vågøvej 6 i Horsens.

Udfører snedkeriarbejde som underleverandør til mange brancher, herunder butikker, skibe, kirker og offentlige institutioner.

Beskæftiger 15 ansatte.

Annonce

Vil komprimere opgaverne

Bygholm Maskinsnedkeri har generelt fordelt sine æg bredt ud og servicerer så forskellige kunder som skibsbranchen, kirker, skoler og daginstitutioner. Ikke desto mindre står butiksbranchen for den største afsætning, og det kan mærkes.

- Nok har vores folk stadig noget at lave, men det ebber stille og roligt ud, fordi der ikke kommer nye opgaver ind, siger Kevin Sørensen.

Derfor overvejer firmaet nu kraftigt at gøre brug af myndighedernes tilbud om at sende medarbejdere hjem med lønkompensation. En ordning, hvor Kevin Sørensen som den eneste i firmaet vil vedblive med at gå på arbejde.

- På den måde vælger vi at bibeholde salgsdelen og så benytte muligheden for at være fleksible i forhold til at kunne kalde på arbejde og kunne sende dem hjem igen. Vi komprimerer vores opgaver, så når vi har nok til at holde x antal medarbejdere i gang, kalder vi dem ind, siger Kevin Sørensen.

Firmaet vil desuden undersøge, om det kan få dækket nogle af sine faste udgifter, som også er blandt håndsrækningerne fra myndighederne.

Annonce

Fra vinduer til kirker

En del af Kevin Sørensens opgaver den kommende tid bliver at kigge mod alternative markeder.

- Vi er begyndt at tænke kreativt i forhold til, hvor vi henvender os. Qua at kommunerne vil sætte skub i det offentlige byggeri, ikke mindst nu da anlægsloftet er blevet fjernet, er vi begyndt at være opsøgende over for ingeniører, arkitekter og andre firmaer i den branche. Det er måske der, vi skal til at hente en større del af vores omsætning, siger Kevin Sørensen, der for nyligt holdt møde med et større arkitektfirma i Nordsjælland om en mulig samarbejdsaftale.

Øvelsen med at tænke i nye baner er ingenlunde ny for Bygholm Maskinsnedkeri. Gennem årene har firmaet flere gange været i situationer, hvor der været behov for at opdyrke nyt land.

Firmaet producerede i en årrække eksempelvis vinduer til Velux, men da vinduesfirmaet hentede produktionen hjem, skiftede maskinsnedkeriet fokus til butiksbranchen. Da denne blev presset af e-handlen, orienterede firmaet sig mod kirker og offentligt inventar.

- Så vi har gennem tiden formået at omstille os, siger driftschefen.

Han håber samtidig at kunne øge samarbejdet med lokale virksomheder og opfordrer i samme forbindelse de indkøbsansvarlige i lokalsamfundet til at tænke lokalt, når de skal finde underleverandører.

Maskinsnedkeriet servicerer blandt andet butiksbranchen, offentlige institutioner og kirker. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Bibeholder den lille liste

Derudover vil Bygholm Maskinsnedkeri læne sig op af de erfaringer, firmaet hentede under den seneste finanskrise.

- Der er flere og flere produktionsvirksomheder, der undværer det private segment, eller som undlader at høvle den lille liste for den lille tømrermester. Der har vi valgt at sige, at selv den lille liste bibeholder vi, for ved den seneste finanskrise erfarede vi, at vi kunne fastholde en medarbejder i arbejde ved at tage de små ordrer ind, siger Kevin Sørensen.

I de 37 år, Bygholm Maskinsnedkeri har eksisteret, har firmaet aldrig været lukningstruet, og Kevin Sørensen tror da også på, at firmaet nok skal stå distancen denne gang.

- Vi er særlig hårdt ramt, men vi er også fortrøstningsfulde i forhold til de kontakter, som vi har været tvunget til at opsøge i de her uger. Det koster måske lidt at fastholde vores folk, men i håb om fremtidige projekter og opsøgende arbejde og de møder, vi har i kalenderen, har vi en tro på, at vi nok skal finde en vej, siger driftschefen.

- Man tænker da, hvad kommer det her til at koste, og hvor mange virksomheder kommer det til at berøre? Men jeg tænker også, at vi stadig er her om 10 år. For der er altid nogen, der skal have høvlet en liste, siger Kevin Sørensen.

Kevin Sørensen er driftschef hos Bygholm Maskinsnedkeri. Foto: Bygholm Maskinsnedkeri

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce