Annonce
Hedensted

Snart vil yderligere 100 husstande i Rask Mølle blive tilbudt fjernvarme - andre må dog vente lidt endnu

Rask Mølle-husstande på Kornelvej samt den vestlige ende af Møllersmindevej vil snart blive tilbudt fjernvarme, oplyser formanden for Rask Mølle Varmeværk.
Raske Mølle Varmeværk vil, ifølge planen, kunne tilbyde fjernvarme til yderligere 100 husstande i Rask Mølle til efteråret, oplyser varmeværkets formand.

Rask Mølle: Rask Mølle Varmeværk, der i dag leverer grøn fjernvarme til 360 husstande i Rask Mølle, vil snart kunne tilbyde fjernvarme til yderligere 100 husstande i byen. Det fortæller Brian James Kristiansen, bestyrelsesformand hos Rask Mølle Varmeværk.

- Første etape af gaskonverteringen, som berører cirka 25 husstande på Kornelvej samt den vestlige ende af Møllersmindevej, er i projektering og planlægning. Vi regner med at kunne give konkrete tilbud til husstandene i efteråret, hvorefter de formentlig kan være på fjernvarme indenfor et år, siger han.

Anden etape uden tidshorisont

Varmeværket forsøgte i 2017 at levere fjernvarme på netop Kornelvej, hvilket på daværende tidspunkt ikke var muligt, da det ifølge Brian James Kristiansen var forbundet med væsentlige omkostninger for værket.


Vi regner med at kunne give konkrete tilbud til husstandene i efteråret, hvorefter de formentlig kan være på fjernvarme indenfor et år.

Brian James Kristiansen, formand for Rask Mølle Varmeværk


Hvad der, ifølge formanden, samtidig ikke var muligt var at levere fjernvarme til Stenkærgård og Lupinvej, der fortsat er forsynet med naturgas. Brian James Kristiansen slår dog fast, at der i øjeblikket arbejdes intenst på at finde en supplerende varmeproduktion, så også disse områder - samt den nordlige ende af byen - kan tilbydes fjernvarme.

- De godt 75 husstande, der er en del af anden etape af gaskonverteringen, kræver en udvidelse af varmeværket i form af en elkedel med tilhørende tank. Det er en noget større proces, vi skal igennem, hvorfor jeg desværre ikke kan give nogen konkret tidshorisont endnu. Et forsigtigt gæt er cirka to år, fortæller Brian James Kristiansen, der i samarbejde med kommunen og tekniske rådgivere forsøger at finde en optimal placering for anlægget.

Rask Mølle Varmeværk opfordrer beboerne i gasområderne Stenkærgård, Lupinvej og Kornelvej til at kontakte varmeværket, hvis man overvejer at udskifte sig gaskedel eller skifte til en varmepumpe.

Omstilling fra naturgas til fjernvarme spiller en væsentlig rolle i forhold til at opnå Hedensted Kommunes klimamål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.

Annonce
Hedensted For abonnenter

323 dage efter corona har Helle fået besked fra senfølgeklinik: Det svarer til en hjerneskade - og det kan blive kronisk

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Borgmester om skandaleramt politikers fremtid: Så længe John Rosenhøj ikke er dømt, er han medlem af Odder Byråd

Horsens For abonnenter

Beslutningen om at flytte folkeskole ind på gymnasium er ikke skåret i sten: Ny fremtid for Dagnæsskolen i spil

Debat

Tænk, hvis de unge på campus og gymnasiet kunne mødes på en bro over banen og Bygholm Å

Horsens

Smil til fotografen: I denne uge kører en ret genkendelig bil rundt i Horsens

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Erhverv For abonnenter

Både gyldne og røde tal i ugens regnskaber: Se status fra blandt andre værtshus og vikarfirma

Horsens

Horsens har Jyllands højeste smittetal og laveste andel vaccinerede: Få overblikket over corona-udviklingen i dit sogn her

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kærestepar har købt velkendt butiksejendom: - Det er den største Ikea-test, vi kan tage sammen

Danmark

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Erhverv

Mere gang i Hestedamsgade: Det skal ikke være en ærindegade, men en væregade - gerne som i Sydeuropa

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Hedensted

Hør Hedensteds nye podcast:  Første afsnit sætter fokus på ny skraldeordning og et nedlagt springvand

Annonce