Annonce
Horsens

Snart kan svømmeglade glæde sig over ny badebro på sydsiden af Horsens Fjord

Politikerne i plan- og miljøudvalget har nikket ja til at frigive penge til at forlænge Boller Mole med omkring 100 meter ud i vandet. Det gør, at molen kan bruges som badebro, da badende kan komme ud, hvor vandet har svømmedybde via broen. Illustration: Horsens Kommune
En forlængelse af Boller Mole neden for Boller Slot skal give badende mulighed for at komme i vandet på sydsiden af Horsens Fjord.
Annonce

Horsens: Fra sommeren 2021 skal horsensianerne efter planen have mulighed for at tage et svalende dyp i fjorden fra en helt ny bade- og opholdsbro ved Boller.

Det mener politikerne i plan- og miljøudvalget, der har nikket ja til at frigive 1,7 millioner til at forlænge Boller Mole, der altså skal gøres tilgængelig for badegæster.

I dag er molen ca. 100 meter lang. Med den nye plan bliver den forlænget med en badebro på omkring 100 meter. Det sker for, at badegæsterne kan komme ud og bade, hvor vandet har reel badedybde, oplyser udvalgsformand Martin Ravn (V).

- Der er meget lavvandet i området, så man skal et godt stykke ud, før der er dybt nok til at svømme. Derfor er det planen at forlænge broen, så den bliver omkring dobbelt så lang som i dag, siger Martin Ravn.

Det er planen at bygge en simpel bro i en stålkonstruktion, der kan stå ude i vandet året rundt. Fra broen skal en trappe lede de badende ned i fjorden.

Til gengæld er det ikke planen, at broen skal være udstyret med nogen former for faciliteter.

- Men broen bygges, så vi har mulighed for at udbygge den senere. Det kunne f.eks. være ramper eller opholdsarealer, oplyser udvalgsformanden.

Annonce

Parkering på afstand

Hvis horsensianerne vil bade fra den nye badebro, skal man huske gode sko. I dag er der kun adgang til stranden neden for Boller Slot for gående og cyklister.

Og den adgangsvej bliver der ikke ændret på, selvom broen skal tiltrække badende.

- Hvis man vil bade fra broen ved Boller, må man - ganske som i dag - parkere sin bil på Boller Slotsvej og gå de sidste par hundrede meter ned til vandet, siger Martin Ravn.

Etableringen af badebroen er realiseringen af første del af den helhedsplan for Boller, som byrådet godkendte sidste år.

Planen lægger op til at binde naturområderne på den sydlige side af Horsens Fjord - bl.a. Klokkedal, Bollerskovene og landskaberne ned til fjorden - sammen.

- Ved at binde disse områder sammen, kan der skabes et sammenhængende natur- og skovområde, der vil styrke de rekreative muligheder i Horsens sydøst, lyder det i forvaltningens sagsfremstilling.

Annonce

Planer kræver godkendelse

En realisering af planen vil - ifølge kommunen - give et helt nyt bynært og grønt åndehul for sydbyens borgere samt et udflugtsmål for resten af kommunens borgere.

Til første etape af realiseringen af helhedsplanen har forligspartierne i budgetaftale 2020 afsat fem mio. kr. i 2022.

Med budgetaftale 2021 er forligspartierne dog enige om, at arbejdet med at realisere de første projekter skal gå i gang i 2021, og det er altså derfor, politikerne nu har sagt ja til at fremrykke penge til den nye badebro, så den efter planen kan tages i brug af badegæsterne allerede til sommer.

Forvaltningen går nu i gang med detailplanlægningen af den nye bro, oplyser afdelingschef i Natur og Miljø Flemming Larsen.

- Og når vi har planerne klar, skal de i høring. Først derefter kan vi gå i gang med at etablere broen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce