Annonce
Odder

Snart kan der nedsættes urner i skoven: Ny plads til skovbegravelser åbner i løbet af sommeren

Godsejer Johan Tesdorpf håber, at den nye skovbegravelesplads kan åbne allerede i løbet af et par måneder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Omkring to hektar af Vejlskoven ved Odder bliver formentlig i løbet af et par måneder omdannet til landets skovbegravelsesplads nummer 14. Den daglige drift kommer godsejer Johan Tesdorpf og hans medarbejdere til at stå for.

Odder: Efter godt et års forberedelse godkendte kommunalbestyrelsen i denne uge de vedtægter, som gør det muligt at nedsætte urner på et udpeget areal i Vejlskoven syd for Odder by.

Når vedtægterne overhovedet skulle forbi Rådhussalen (byrådssalen red.), skyldes det lovgivningen, som siger, at skovbegravelsespladser teknisk set skal ejes og drives af en  kommune. Hvis skoven tilhører en privat skovejer, kan kommunen dog forpagte arealet af vedkommende, og det er, hvad der kommer til at ske her: Odder Kommune har forpagtet de to hektar skov og herefter udliciteret driften af pladsen til ejeren af godset Rathlousdal, godsejer Johan Tesdorpf.

- En aftale man nærmest kan betegne som livsbekræftende, sagde Lars Bluhme, da kommunalbestyrelsen i enighed vedtog punktet.

Annonce

Johan Tesdorpf har allerede indledt et samarbejde med virksomheden Skovbegravelse ApS, der administreres på hjemmesiden www.skovbegravelse.nu. Den platform skal tage sig af kontakten til de efterladte, indtil selve urnen skal nedsættes.

Rathlousdal står efterfølgende for det praktiske på stedet og kontakten til familien, når urnen skal nedsættes og dækkes til.

Johan Tesdorpf eller en af godsets medarbejdere kommer også til at stå for fremvisninger af skovbegravelsespladsen samt for at hjælpe familierne med at vælge en plads. Prisen for en plads bliver et engangsbeløb på 5900 kroner. Når en urne er nedsat, er pladsen fredet i 10 år, men det tidsrum kan forlænges.

400 meter inde i skoven

Den nye skovbegravelsespladsen kommer til at ligge ca. 400 meter inde i skoven fra indgangen på Sønderbakken på et område, hvor der ikke tidligere har været et stisystem. Det er der nu blevet etableret, og alle får adgang til området.

Johan Tesdorpf forventer at åbne skovbegravelsespladsen i Vejlskoven, så snart også Kirkeministeriet har sagt god for den.

- Vi glæder os til, at muligheden bliver virkelighed, sagde Ditte-Marie Thejsen. Det var hende og partifællen fra Enhedslisten, der i 2018 fremsendt et forslag, der skulle gøre det muligt med skovbegravelser i Odder.

Man kan allerede nu gå ind på www.skovbegravelse.nu og læse om pladsen i Vejlskoven.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce