Annonce
Hedensted

Havde 2,5 tons muslinger i gryderne: Tre timer senere var de spist

I ca. tre timer var køen til de gratis muslinger velvoksen. Derefter forsvandt den som dug for solen - Skjolds Venner måtte nemlig melde udsolgt. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Skuffende vejr holdt ikke muslinge-entusiasterne fra at mæske sig. For første gang siden 2013 havde Skjolds Venner ganske enkelt ikke nok af de gratis varer i gryderne.

Rettelse: I en tidligere artikel fremgik det af overskriften, at Skjolds Venner havde købt de gratis muslinger. Muslingerne blev retteligt sponseret af Wittrup Sea Food.

Snaptun: Skjolds Venner holder sig sjældent tilbage med at lovprise egne evner til at skaffe eksemplarisk vejr, når de lørdagen i uge 27 holder muslingefest på havnen i Snaptun.

Denne gang måtte de med flere regnbyer over sig æde deres ord - og det var langt fra det eneste, der blev ædt på havnen.

Som altid var det helt store trækplaster et gratis muslingebord ad libitum, men ca. tre timer efter første tallerken blev serveret, var der ganske enkelt blevet fortæret så mange muslinger, at man måtte melde udsolgt.

- Fire store paller på i alt 2,5 tons forsvandt. Det er et positivt problem, for det er naturligvis glædeligt, at der møder så mange op, men omvendt vil vi helst ikke skuffe nogen. Heldigvis er det mit indtryk, at ingen blev snydt - der var bare nogen, der ikke fik tredje og fjerde portion, siger formand Carsten Andersen.

Muslingefesten modtager typisk samme mængde muslinger hvert år, men er ikke løbet tør siden 2013.

Annonce
Havnen på Snaptun var som altid pakket til bristepunktet i forbindelse med Snaptun Muslingefest. Endda selvom den begyndte med et regnskylle af de større. Foto: Lennart Kjær Schouborg

Fra håbløst til opløftende

En stor del af de fremmødte har - ud over glæden ved muslinger - det fællestræk, at de har deltaget i størstedelen af de 26 årlige muslingefester.

For nogle er det en indgroet del af at bo i området, for sommerhusejere er det en fælles tradition naboerne, og for bådfolket bliver kursen sat efter et stop i Snaptun.

- Alt ser egentlig lidt håbløst ud efter en stor skylle, men alligevel kommer folk stimlende trofast som altid, og slår blot paraplyen ud, trækker regnjakken på og tørrer bordene af. Det viser, at vi har et koncept, der er lige så simpelt, som det er succesrigt, siger Carsten Andersen.

Sædvanden tro blev der i løbet af dagen kåret årets Skjold hjælper. Den titel tilfaldt i år Louise Mortensen fra fodbold-udvalget grundet hendes utrættelige indsats i foreningen. Meget passende havde hun kun lige knap og nap tid til at modetage æren - på daværende tidspunkt var hun nemlig travlt beskæftiget med at koge muslinger til de fremmødte.

Skjolds Venner ønsker ikke at fortælle, hvad overskuddet for muslingefesten blev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce