Annonce
Østjylland

Smukfest tror fortsat på festival til sommer

Sidste år måtte arrangørerne aflyse Smukfest i bøgeskoven i Skanderborg som følge af coronapandemien. Arkivfoto: Axel Schütt
Til trods for ekspertgruppes anbefalinger til større arrangementer, tror Søren Eskildsen, som er talsperson for Smukfest, fortsat på, at festivalen kan afholdes til sommer.

ØSTJYLLAND: Fredag eftermiddag kom en ekspertgruppe med anbefalinger til, hvordan større arrangementer - herunder festivaler - kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

Til trods for de nye restriktioner i anbefalingerne er Søren Eskildsen, som er talsperson for Smukfest, optimistisk.

- Jeg mener, at vi har kompetencerne til at afholde en festival inden for de rammer, der her bliver lagt op til, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce

Smukfest skal efter planen afholdes fra 4. til 8. august.

Overnatning ikke tilladt

Ekspertgruppens anbefalinger er delt op i to faser. Den første fase indeholder blandt andet anbefalinger om, at faciliteterne skal inddeles i sektioner, hvor der maksimalt må være 200 stående deltagere udendørs. Derudover anbefales det, at camping og overnatning i forbindelse med arrangementer ikke tillades.

I anden fase lægger eksperterne op til at øge antallet af mennesker i de enkelte sektioner, mens camping og overnatning fortsat ikke er tilladt.

Ekspertgruppens anbefalinger til sikre festivaler

Fase 1:

  • Adgang kræver gyldigt coronapas - antigentest må være maksimalt 24 timer gammel, PCR-test må være 72 timer gammel
  • Faciliteterne skal inddeles i sektioner af 200 personer, og der må maks. være 2.000 deltagere
  • Deltagere skal være fysisk adskilt i sektionerne før, under og efter arrangementet, herunder have egen ind- og udgang og egne servicefaciliteter mv.
  • Deltagerne i hver sektion kan færdes frit dog med afstands- og arealkrav på fire kvadratmeter
  • Overnatning og camping er ikke tilladt.

I fase 2a gælder de samme restriktioner, men antallet af personer i sektionerne stiger til 500, og det maksimale antal deltagere stiger til 5.000.

I fase 2b gælder de samme restriktioner, men antallet af personer i sektionerne stiger til 2.000, og det maksimale antal deltagere stiger til 10.000.

Festivalerne afventer nu den endelige melding fra politikerne. De skal bruge anbefalingerne i de politiske drøftelser om en yderligere genåbning af samfundet.

- Der bliver lagt op til, at det skal flugte med genåbningen af resten af samfundet, hvor alle restriktioner forventes væk 1. august, siger Søren Eskildsen til Ekstra Bladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce