Annonce
Skanderborg

Smukfest: Medina fik besøg af popkongen

Der var god kemi og spilleglæde i fuld flor, da Thomas Helmig gæstede Medina under hendes koncert på Bøgescenen, hvor de sang duetten "100 dage". Foto: Michael Svenningsen

Smukfest-publikummet var med Medina, da hun indtog Bøgescenen torsdag eftermiddag med Thomas Helmig som special guest.

SMUKFEST: Publikum var mødt talstærkt op torsdag eftermiddag, hvor den århusianske sangerinde Medina skulle give koncert på festivalens største scene, Bøgescenen.

Sidst hun gæstede Smukfest var på Stjernescenen i 2015, en koncert som Stiftens anmelder gav tre stjerner.

Medina gik på scenen med selvskikkerhed, og den nervøsitet, der prægede hende tidligere på året, hvor hun gav en række akustiske kirkekoncerter i Aarhus og København, var forduftet som dug i det varme solskin.

Tværtimod virkede den 35-årige sangerinde fuld af overskud og nærvær, klar til at omfavne det publikum, som har fulgt hende gennem mange år.

Medinas musikalske bagkatalog er ladet med følelser, og det passede perfekt til Smukfest, hvor Aarhus-sangerinden samlede flere generationer under de grønne trækroner.

Under sangen "100 dage" kom Thomas Helmig på scenen for at synge duet med Medina, og det var bestemt ikke noget smuk-gæsterne havde noget imod.

At 'popkongen' kommer på gæstevisit viser, at de store fortsat gerne vil lege med Medina.

Helmig var i sit es og tog dermed forskud på sin koncert på Stjernescenen fredag aften.

Annonce
De to Aarhussangere nød hinandens selskab på Bøgescenen under duetten "100 dage". Foto: Michael Svenningsen
Helmig takkede Medina for duetten, "100 dage" som de to indspillede i 2009. Helmig spiller på Stjernescenen fredag aften. Foto: Michael Svenningsen
Helmig og Medina i duet på Bøgescenen. Foto: Michael Svenningsen
Helmig og Medina i duet på Bøgescenen. Foto: Michael Svenningsen
Helmig og Medina i duet på Bøgescenen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Renosyd: Vi ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse

Læserbrev: Skanderborg og Odders borgere er gode til at sortere affald. I 2018 indsamlede Renosyd 800 ton plast fra de lokale husholdninger, og langt det meste er genanvendt. Vi bliver også forfærdede over billederne af store plastbjerge i Malaysia, og det er relevant at spørge sig selv, hvor plasten fra Skanderborg og Odder bliver af. Når vi beder borgerne om at sortere affald, skal det give mening. Renosyd ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse, også på de områder, hvor det er vanskeligt. I Skanderborg og Odder sorterer borgerne emballage af hård plast i en beholder derhjemme. Alt andet plast kan de aflevere i fem forskellige containere på genbrugspladserne. På vores hjemmeside fortæller vi, hvad der sker med den plast, vi samler ind. Der er ingen grund til at skabe tvivl om vores ansvar for at sikre den bedst mulige udnyttelse af ressourcerne i affaldet. Vi vil gerne tale om udfordringerne og dilemmaerne. Lad os bare nævne tre: Kommuner og affaldsselskaber sender opgaver i udbud. Det gælder også plast, der skal sorteres og oparbejdes til genanvendelse. Ingen danske virksomheder byder ind, og der findes ikke anlæg i Danmark, der kan genanvende det blandede emballageplast fra husholdninger. Renosyd indsamler 800 ton plast om året. Selv om det kan lyde af meget, er det en meget lille mængde, og muligheden for at følge vores plast til det yderste led er meget begrænset. Plasten fra Skanderborg og Odder bliver blandet med plast fra andre kommuner, allerede inden det har forladt Danmark. Der er meget plastemballage, der slet ikke kan genanvendes. Hvordan skal borgerne kunne se forskel på den gode plast, der er egnet til genanvendelse, og den dårlige plast, som vi helst ville udnytte til energi i vores affaldsenergianlæg i Skanderborg? Vores svar er, at det skal de ikke. Det er vores ansvar. Borgerne skal fortsætte med at sortere plast, fordi det giver mening at spare ressourcer og skåne miljøet. Renosyd skal nok tage sig af det på bedste vis. Sortering og indsamling af plast er blot ét led i værdikæden til bedre genanvendelse af plast. For at komme i mål er der behov for udvikling og bedre styring i alle led i kæden. Vi har derfor med glæde konstateret, at vores nye miljøminister, Lea Wermelin, nu har bragt problemerne op på EU-niveau. Renosyd fortsætter arbejdet med at øge indsamlingen af plast. Vi samarbejder med en lang række private firmaer, og vi samarbejder på tværs af kommuner og affaldsselskaber med det samme mål for øje: at sikre den bedst mulige genanvendelse af plast. (Forkortet, red.)

Annonce