Annonce
Skanderborg

Smukfest begynder i dag: Tøsepop, fårekyllinger og power tools er på plakaten

Smukfest slår onsdag klokken 15 portene op til den 39. festival i bøgeskoven. Arkivfoto: Axel Schütt

I dag begynder den 39. Smukfest i bøgeskoven ved Skanderborg. En både traditionsrig og nyskabende festival, der i år byder på blandt andet Britney Spears, insektsnacks og værktøjsløb.

SMUKFEST: Onsdag klokken 15 lyder startskuddet til den årlige festival i Skanderborg med op mod 55.000 daglige gæster i bøgeskoven. Gæster som tilsyneladende er komplet ligeglade med musikprogrammet set i lyset af, at de 28.000 partout-armbånd igen i år var udsolgt, inden et eneste musiknavn var offentliggjort.

Helt ligeglade er de nok ikke alligevel, og Smukfest bruger da også omkring 50 millioner kroner på selve musikken, hvilket i år betyder amerikanske Britney Spears som et af hovednavnene - popdronningen fra omkring årtusindeskiftet med det globale megahit "Oops!..I Did It Again". Hun skal nok sende festivalvagterne på overarbejde foran Bøgescenerne.

Det tocifrede millionbeløb til musik svarer cirka til, hvad festivalen bruger på at bygge hele pladsen op og sørge for underholdning, oplevelser og næring, når tiden ikke lige bruges foran scenerne. Og det er nok især på grund af den detaljerede, opfindsomme og til tider skøre opbygning blandet med muligheder for gakkede, gøglede og også seriøse indslag, samt et enormt udbud af mad og drikke, der får gæsterne til at vende tilbage år efter år. Dét, og så, at alt er, som det plejer, og at der alligevel altid er godt med nyheder - i år for eksempel ræs med power tools og insekter som snacks imellem koncerterne.

Herunder har vi udvalgt en række punkter inden for henholdsvis musik, mad og oplevelser, man ifølge avisens overbevisning som minimum bør bruge tid på på dette års Smukfest.

Annonce

MADBODERCanblau Tapasbar

Spanske gourmet-tapas og sangria eller cava

Arizona Burger

En klassiker på Smukfest. Burgere, når de er bedst.

Bug Snacken

Nyhed. Velsmagende, sunde og bæredygtige snacks af insekter.

Farmors tarteletter

Endnu en klassiker i en luksusudgave, som kun farmor kan lave den.

Kähler Smuk Dining

Nyhed. Delevenlige gourmetretter i snackform eller som en menu med seks serveringer.

RESTAURANTER

Smukfisk

Klassisk Fisk fra Aarhus byder på det bedste fra havet.

Madværket

Restauranten i to etager ved Søbadet byder på gourmet af danske råvarer og mad lavet fra bunden.

Slagterbørsen

Nyhed. Restaurant for grupper på min. seks personer. Fast menu med bl.a. det bedste kød fra Guldrummet og fri drikke i to timer.

Italio

Bare sprøde pizzaer med god bund. To go eller to stay.

Nørre Vissing Kro Tapas

Bredt udvalg af spanske tapas og paella.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med, V og K?

Læserbrev: Fredag 11. oktober 2019 var der indkaldt til pressemøde på rådhuset på Fælleden. Her ville samtlige partier i byrådet præsentere budgetaftalen for 2020, der netop var indgået. Igen var det lykkedes at få alle partier med i forliget - og det var faktisk lidt af en bedrift. For budgettet indebar mange ubehagelige dilemmaer og mange besparelser. Ikke mindst fordi Skanderborg Kommune havde behov for at finde besparelser for det, der svarer til 60 mio. kr. årligt. Besparelser, der nu skal indfases over de kommende år. Der er rigtig mange ubehagelige ting i det budget, der blev indgået. Besparelser og beslutninger, som ingen af byrådets partier brød sig om. De svære beslutninger var dog nødvendige - det var alle enige om. Det spørgsmål, der rejser sig i dag, er dog, om vi dengang i oktober glædede os for tidligt over, at byrådet kunne stå sammen i en vanskelig situation. Siden budgettets vedtagelse har vi med stadig større forundring iagttaget, at især Konservative, men også Venstres borgmesterkandidat i blandt andet læserbreve og på de sociale medier har taget afstand fra dele af det budget, de selv står bag, og at de hermed flygter fra deres medansvar. I øjeblikket bliver der foretaget en række analyser, beregninger og vurderinger af mange af de forhold, budgetaftalen indeholder. Det handler især om strukturen på dagtilbuds-, skole- og specialskoleområdet, som allerede har trukket mange avisoverskrifter. Analysearbejdet er sat i værk, fordi alle partier med budgettet var enige om, at vi skal turde at tilpasse vores struktur på disse områder, så vi alene skal bruge penge på nybyggerier, hvor det er helt nødvendigt. Dette vil nemlig sikre, at vi også fremadrettet - som minimum - kan opretholde det serviceniveau på driftssiden, som vi i dag kender i vores skoler og dagtilbud. Og det er vigtigt. Analyserne af, hvilke strukturændringer der er mulige og fornuftige at gennemføre, er omfattende, og derfor tager de tid. Men alle partier ved, at analyseresultaterne vil foreligge i løbet af foråret, ja, nogle af beregningerne vil allerede ligge klar i løbet af februar. Indtil vi kender resultaterne af analyserne, forholder vi os til den aftale, vi er med i, og venter tålmodigt. Det vil klæde de borgerlige partier at gøre det samme og ikke benytte populistiske metoder og undsige fælles beslutninger. Vi håber, at både Konservative og Venstres borgmesterkandidat står bag budgetaftalen, men bliver ærlig talt i tvivl. Derfor vil det været rart at få et klart og tydeligt udsagn: Er I med, eller er I ikke med?

Annonce