Annonce
Hedensted

Smugkig fra Tørrings nye tagterrasse: - Sikke mange træer, vi har

Tagterrassen "Tørring Rooftop" er endnu ikke åbent for offentligheden, men de to byrådspolitikere Kirsten Terkilsen og Hans Vacker, begge V, kravlede alligevel op på stilladset for at få sig et smugkig på udsigten over Tørring. Foto: Mads Dalegaard
Onsdag 1. juli fejrede Hedensted Kommune et forsinket rejsegilde på det nye administrationshus i Tørring. Byggeriet følger tidsplanen og står forventeligt færdigt 1. februar 2021.

Tørring: Borgere og gæster i Tørring får til næste år mulighed for at nyde en helt særlig udsigt over byen, når "Tørring Rooftop" - den offentlig tilgængelige tagterrasse på taget af det kommende kommunale administrationshus - åbner.

Det kan de to byrådspolitikere Kirsten Terkilsen og Hans Vacker (begge V) bekræfte.

Da der onsdag var rejsegilde på administrationshuset, sneg de to sig nemlig til at få et smugkig over hjembyen fra toppen af det fire etagers høje byggeri.

Annonce

- Sikke mange træer, vi har, og sikke et stort grønt område, der er nede bag ved Slårupparken. Det tænker man slet ikke over, når man færdes nede på landjorden, lød det med et smil fra Kirsten Terkilsen, der tilmed kunne kigge ned i sin egen have.

DK-EL er blandt de lokale håndværkere, der har vundet en fagentreprise på byggeriet. Foto: Mads Dalegaard

Pakkede ind

Som formand for byggeudvalget havde hun forinden turen op på taget takket håndværkerne for deres arbejde.

- Det føles som lang tiden siden, vi stod og kiggede ned i et stort hul fyldt med vand, hvor der i dag er kælder, men bygningen skød hurtigt op, og mens Danmark lukkede ned under coronaen, blev det hele pakket ind, og arbejdet gik støt og roligt fremad, så tidsplanen kunne holdes, lød det fra Kirsten Terkilsen, der også roste håndværkerne for at holde god orden på den forholdsvis lille byggeplads.

Administrationshuset skal rumme 95 medarbejdere fra Hedensted Kommunes Fritid og Fællesskabsforvaltning, som i dag har til huse i Uldum. De forventer at flytte til Tørring 1. februar 2021.


Det føles som lang tiden siden, vi stod og kiggede ned i et stort hul fyldt med vand.

Kirsten Terkilsen (V), byrådsmedlem og formand for byggeudvalget vedr. administrationshuset


I stueetagen af det nye administrationshus bliver kantinen samt mødelokaler offentligt tilgængelige, og udvendigt på bygningen er der en såkaldt himmeltrappe, der vil føre op til tagterrassen.

DK EL samt Tørring VVS er blandt de lokale håndværkere, der arbejder på byggeriet, der udføres som et særligt bæredygtigt byggeri. Første spadestik blev taget 13. august 2019.

Hvis der ikke holdes rejsegilde, kan håndværkerne godt finde på at mure en flaske ind i hushjørnet, som hyler i vinden eller sågar gemme en død kat under gulvet. Selvom rejsegildet på administrationshuset var noget forsinket på grund af coronaen, var det dog så vidt vides ikke sket i Tørring. Foto: Mads Dalegaard
Tagterrassen kommer til at fylde omkring halvdelen af administrationshusets tag. Foto: Mads Dalegaard
Morten Christensen, leder af miljø, bygge- og erhvervsservice, er blandt de kommunale medarbejdere, der ser frem til at rykke ind i det nye administrationshus i Tørring til februar næste år. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce