Annonce
Horsens

Smittetallet stiger igen: Nye tiltag er trådt i kraft - men ingen nedlukning

Mange mennesker bliver i disse dage testet for covid-19, hvilket gør, at man finder flere smittede end i starten af corona-udbruddet, hvor der ikke blev testet i samme omfang. Arkivfoto: Mads Dalegaard
De smittede i Horsens Kommune er spredt ud over et geografisk stort område, og derfor har det indtil videre ikke givet anledning til at lukke noget ned lokalt. Testning af plejepersonale er gået i gang.

Horsens: Fem nye tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune.

Det er den melding, borgmesterkontoret på Horsens Rådhus fik ind ad døren tirsdag formiddag. Det dækker over antallet af covid-19-prøvesvar, som er blevet erklæret positive inden for de seneste 24 timer i Horsens Kommune.

Samlet er kommunen oppe på 41 konstaterede smittetilfælde den seneste uge, viser tallene fra Statens Serum Institut

Annonce

Dermed stiger antallet stadig en smule, men det er relativt lavt i forhold til den udvikling, der torsdag og fredag i sidste uge sendte Horsens Kommunes incidens-tal over bekymringsgrænsen på 20 smittede inden for en uge per 100.000 borgere.

Det smittetal ligger nu på 45, men det vil falde i løbet af ugen, hvis man holder antallet af daglige tilfælde under fem.

To væsentlige tal for covid-19-smitte

Statens Serum Institut offentliggør dagligt nye tal for smittetrykket på kommunalt niveau i Danmark, og her er to tal værd at holde øje med - og adskille fra hinanden:

- Tilfælde: Antal smittede inden for den seneste uge.

- Incidens: Antal smittede per 100.000 borgere den seneste uge.

Horsens Kommune har cirka 90.000 borgere, så når der inden for en uge har været 41 smittede, giver det altså et incidens-tal på 45.

I Hedensted Kommune har der været otte tilfælde, og med lige under 50.000 indbyggere i kommunen, giver det et incidens-tal på 17.

Kommer incidens-tallet over 20, krydser man den såkaldte bekymringsgrænse, hvor kommunen i samarbejde med myndighederne skal kigge på, om yderligere restriktioner er nødvendige.

Borgmester Peter Sørensen (S) regner med, at der stadig vil dukke positive prøvesvar op.

- Jeg formoder, vi bliver ved med at finde nogen med alle dem, der bliver testet, og nu, da regionen udvider testningen yderligere. Nogle ved jo ikke, at de er syge, så jeg vil også sende en stor ros ud til folk for at møde op til testning og følge retningslinjerne, siger han.

Spredte smittede

Borgmesteren kan fortælle, at de positive prøvesvar findes blandt borgere i 20-55-årsalderen, og at de er spredt ud over Horsens-området. Peter Sørensen nævner både den centrale, nordlige og sydlige del af byen samt Torsted og Egebjerg.


Det er mere enkelte familier, der er blevet ramt, og spredningen er så geografisk stor, at det pt. ikke giver anledning til, at man lukker ned lokalt.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


I Vejle Kommune har man oplevet et smitteudbrud i Jelling, der blandt andet - på opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed - har fået den lokale idrætsforening til at lukke ned i 14 dage, ligesom man kun skal handle en per familie i supermarkederne. Sådan bliver det indtil videre ikke i Horsens.

- Det er mere enkelte familier, der er blevet ramt, og spredningen er så geografisk stor, at det p.t. ikke giver anledning til, at man lukker ned. Er der på et tidspunkt noget, hvor det giver mening at skride ind så lokalt, vil vi selvfølgelig handle med det samme, siger Peter Sørensen.

Annonce

Har iværksat anbefalingerne

Indtil videre har en af de opfordringer, Styrelsen for Patientsikkerhed har givet til Horsens Kommune, været at kommunikere mere ud til borgerne.

- Vi har orienteret det brede foreningsliv, virksomheder og handelslivet om, at de skal have ekstra fokus på det stigende smittetryk og hjælpe med at kommunikere ud til borgerne, at alle skal være ekstra opmærksomme. Og det gør de, siger Peter Sørensen.

En anden opfordring var, at alle ansatte i plejeboliger skulle tilbydes en test for covid-19, og det har kommunen også iværksat.

Tirsdag klokken ni blev de første ansatte testet foran Ceres Centret, og derefter vil en testbil fra Region Midtjylland kører rundt til plejecentrene og teste personalet, mens de er på arbejde.

Horsens Kommune arbejder på at uddanne testpersonale, som kan overtage opgaven fra regionen, der indtil videre står for det frem til 23. september.

Annonce
Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Skilte og pyloner i 5,5 meters højde tillades i Horsens N, men decideret "skilteskov" udebliver

Erhverv For abonnenter

Sådan så tallene ud, da Casa blev solgt: Overskuddet blev løftet med 72 procent i første halvår

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der rammer Horsens i 2022

Horsens

Tricktyv stjal 15.000 kroner: Udgav sig for at være bankmand og fik udleveret hævekort og kode

Odder

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jans Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

HH Elite

Kampen minut for minut: Leslie-effekten var tydelig fra første fløjt - HH Elite var som forvandlet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AC Horsens

AC Horsens-talent sikrede Ajax uafgjort: Jeppe Kjær fik vist sit talent frem mod Sporting Lissabon i Youth League

BOLIG For abonnenter

38 husmænd skabte ny landsby for 100 år siden: I dag er Skovbys boliger eftertragtede lystejendomme

Hedensted

Mere rugbrød - ingen flødeskum: Alle partier enige om ekstra penge til skoler, ældre og handicappede

Annonce