Annonce
Hedensted

Smittetallet i Hedensted Kommune falder fortsat: Er ikke set lavere siden september

Åbningen af teststeder i Juelsminde, Tørring og Løsning har fået flere til at tage en test for coronavirus. Næsten alle har fået svar om, at testen er negativ. Smittetallet er fortsat faldende. Arkivfoto: Emil Fibiger

Hedensted: Inddæmningen af coronavirus i Hedensted Kommune lykkes i øjeblikket.

Incidenstallet, der viser forekomsten af Covid-19 blandt 100.000 borgere set over den seneste uge, var fredag 27,8.

Tallet er ikke set lavere siden september sidste år, da virussen efter en stille sommer begyndte at røre på sig.

Der er blevet testet massivt i tre byer. 4653 tests er det blevet til de seneste syv dage, og kun 13 var positive. Frem til 6. februar vil der blive testet fire steder i kommunen. Om den store testindsats, som Region Midtjylland står for, siger chef for social omsorg i Hedensted Kommune René G. Nielsen:

- Vi har den tilgang, at hvis vi kan give let adgang for vores borgere til tests, så er vi glade for det. Det er vi på borgernes på vegne, men også fordi, vi har en interesse i, at flest muligt bliver testet, så vi kan stoppe fleste mulige smittekæder.

Annonce

Plejehjem åbnet for besøg

Kommunen kommer ikke til at gøre ting anderledes som følge af det dalende smittetryk, da landsdækkende retningslinjer følges. På Nederbylund Plejehjem i Tørring er besøgsforbuddet dog ophævet. Her bredte virussen sig tilbage i november sidste år, og først i januar er alle medarbejdere blevet fri af den.

Omtrent en fjerdedel af personalet på kommunens plejehjem er endnu ikke vaccineret. Til gengæld kan anden vaccine til beboerne snart begynde, forventer René G. Nielsen.

Mange andre borgere må formentligt vente længere tid end antaget, eftersom hele landet rammes af, at leverandørerne af vaccinerne ikke kan levere de aftalte mængder til aftalt tid. Region Midtjylland har varslet en ændret vaccineplan som følge deraf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce