Annonce
Horsens

Smittetallet falder hos Danish Crown: Meget få smittede i denne uge

For at inddæmme smitten sendte Danish Crown i sidste uge et trecifret antal ansatte hjem, og i denne uge er der kun konstateret meget få smittede blandt ansatte. Arkivfoto: Morten Pape
44 ansatte på Danish Crown-slagteriet i Horsens blev i sidste uge konstateret smittet med coronavirus. Både smittede og nære kolleger blev sendt hjem, og det ses nu på smittetallet.

Horsens: Kun få ansatte hos Danish Crown i Horsens er i denne uge testet positiv for coronavirus. Det oplyser pressechef Jens Hansen.

I sidste uge intensiverede slagteriet testningen med daglige lyntest, og det førte i løbet af ugen til konstatering af 44 smittetilfælde blandt de ansatte. Det præcise antal af smittede ansatte i denne uge har pressechefen ikke.

- Sammenlignet med sidste uge er det meget få, siger han.

Annonce

Foruden de ansatte, der er konstateret smittet, har Danish Crown sendt de smittedes nære kontakter på slagteriet hjem. Det drejer sig om et trecifret antal, oplyser Jens Hansen.


Det vigtigste er, at vi har ageret på alle de konstaterede smittetilfælde, så både smittede og deres kontakter er sendt hjem til isolation.

Jens Hansen, pressechef


Flere af de hjemsendte er allerede vendt tilbage efter at være konstateret fri for smitte, men i andre tilfælde kender Danish Crown endnu ikke status på test-resultaterne af de hjemsendte kontakter.

- Derfor har vi en ubekendt faktor i forhold til antallet af nye smittetilfælde. Vi kan først registrere eventuelle smittetilfælde, når vi får tilbagemeldingen, siger Jens Hansen.

Det rette set-up er på plads

Skulle de smittede slagteriarbejdere have smittet pårørende eller andre kontakter uden for slagteriet, ved Danish Crown det ikke.

- Smitteopsporingen uden for slagteriet ligger i hænderne på Styrelsen for Patientsikkerhed, oplyser Jens Hansen.

- Det vigtigste er, at vi har ageret på alle de konstaterede smittetilfælde, så både smittede og deres kontakter er sendt hjem til isolation, og vi gør alt for at informere om, hvordan de skal forholde sig. Horsens Kommune er også klar med hjælp til indkvartering i isolation, så det rette set-up er på plads, fastslår pressechefen.

Hjemsendelse af de mange ansatte betyder, at slagteriet har nedsat kapaciteten. Der køres lige nu på cirka to tredjedele af normal kraft, oplyser Jens Hansen.

Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce