Annonce
Ikast-Brande

Smittetal stiger igen

Smittetallet er steget igen på det seneste. Kort: Ikast-Brande Kommune

Ikast/Brande: Efter en længevarende nedadgående tendens, der havde bragt kommunens incidenstal under 50, har de seneste dage budt på en fornyet stigning i antallet af corona-smittede i Ikast-Brande.

Med seks positive testsvar fredag, 10 lørdag, otte søndag og yderligere fire mandag er kommunens incidenstal (antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere) røget op på 89. For en uge siden den 18. januar var tallet under det halve, nemlig 43.

Set i forhold til indbyggertallet er det (igen) Ejstrupholm-området, smitten på ny har fået fat i. Otte smittede den seneste uge svarer isoleret set til et incidenstal for Ejstrupholm på 268. Til gengæld er der i ugevis ikke konstateret nye smittetilfælde i Hampen og Klovborg, og den liste er Nr. Snede nu også kommet med på. Dermed er der nu ikke fundet nysmittede i hele den sydøstligste del af kommunen i over en uge.

I Brande, som tilbage i december måned stod for langt hovedparten af smittetilfældene i Ikast-Brande Kommune, er seks indbyggere i løbet af den seneste uge testet positive for covid-19. Det svarer til et incidenstal på 62, mens kommunens største by, Ikast, ligger noget højere med et incidenstal på 117 på baggrund af 21 nye smittetilfælde den seneste uge.

I alt blev der i uge 3 fundet 34 covid-19-positive i Ikast-Brande mod blot 20 ugen før. Ugen før (uge 1) var tallet dog oppe på 58, og i to på hinanden følgende uger midt i december (50 og 51) var tallet over 100.

Den hidtil værste dag var 18. december, hvor 30 indbyggere i Ikast-Brande Kommune blev testet positive for covid-19. Det fik incidenstallet til at ryge helt op på 299 på baggrund af 124 nysmittede de foregående syv dage.

I november var det samlede antal positive corona-test 173, mens det i december var helt oppe på 385. I januar er der til og med mandag registreret 144 smittede i Ikast-Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce