Annonce
Debat

Smitteopsporing: Jeg håber, forslaget kan inspirere vort samfunds betroede beslutningstagere

Læserbrev: Jeg er ikke den, der normalt skriver indlæg eller på nogen måder blander mig i den offentlige debat.

Men nu skal det være, jeg vil hermed give et indspark til yderligere mobilisering i denne hårde kamp imod corona-smitten.

Der er taget mange forskellige værktøj i brug - de fleste med kæmpestore økonomiske og menneskelige omkostninger til følge.

Det kunne være interessant at se lidt på prisen for effektiv smitteopsporing - en pris, som jeg ikke har set nogen regne på.

En effektiv smitteopsporing foregår uden for enhver tvivl lokalt i kommunerne, og for kommuner på mere end 25.000 indbyggere bør der nok opdeles i flere lokalområder.

Jeg ved, at der foregår smitteopsporing - spørgsmålet er, hvor stor og ikke mindst hvor effektiv er den?

Men altså: Lige nu har vi omkring 400 nysmittede dagligt, og tallet har været stabilt de sidste par ugers tid, så det ser lidt sort ud.

I øvelserne med at holde priserne på de forskellige tiltag imod sygdommen op imod hinanden, har jeg her et indspark.

Hvis vi sætter følgende forudsætninger op: et antal nysmittede på godt 400 om dagen (ca. 3000 om ugen), 25 timers smitteopsporing pr. nysmittet og løn inklusive følgeomkostninger til arbejdet på 300 kr. i timen.

Dette vil give en ugentlig omkostning på 3000 testet positiv x 25 timer x 300 kr. = 22,5 mio. kr.

Det svarer til en årlig omkostning på ca. 1,2 mia. kr. (ca. 100 mio. kr. om måneden), hvilket virker billigt i forhold til andre tiltag!


Derfor synes jeg, det ville være en god idé, hvis regeringen meddelte kommunerne, at for hver positiv test/nysmittet, der findes i kommunen, sender staten 7500 kr. til smitteopsporing (25 timer a 300 kr.)

Viggo Nørtoft


Derfor synes jeg, det ville være en god idé, hvis regeringen meddelte kommunerne, at for hver positiv test/nysmittet, der findes i kommunen, sender staten 7500 kr. til smitteopsporing (25 timer a 300 kr.)

Omkring rekruttering til smitteopsporing kunne man foreslå, at man bl.a. ansætter folk fra restaurations- og detailbranchen. Der er ledig arbejdskraft og stor motivation for at få bugt med sygdommen.

Vi må og skal som samfund kigge nøje på vore ressourcer og gøre brug af de bedste og mest effektive (herunder billigste) muligheder i kampen mod sygdommen.

Jeg håber, forslaget kan inspirere vort samfunds betroede beslutningstagere!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

Erhverv For abonnenter

Horsens-virksomhed med eksplosiv vækst: Udvider med nyt højlager for tredje gang på to år

Annonce