Annonce
Horsens

Smitten stiger fortsat: 36 medarbejdere på afdeling smittet

Medicinsk Sengeafsnit 1 på Regionshospitalet Horsens er så hårdt ramt af covid-19 blandt personalet, at kun 12 ud af afsnittets 30 senge er i brug. Arkivfoto: Morten Pape
Hen over weekenden har endnu fem medarbejdere på Medicinsk Sengeafsnit 1 på sygehuset i Horsens meldt sig syge på grund af covid-19.

Horsens: Den dårlige nyhed er, at der hen over weekenden er konstateret fem nye smittede blandt medarbejderne på Medicinsk Sengeafsnit 1, som nu er oppe på 36 sygemeldte på grund af covid-19.

Den gode nyhed er, at der hen over weekenden også er kommet meldinger fra nogle af de sygemeldte om, at de er blevet raske.

- Der går to døgn, fra de er symptomfri, til de kan møde på arbejde igen, så der er udsigt til, at vi tirsdag eller onsdag begynder at få personale tilbage på afdelingen, siger Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens.

Annonce

Kun 12 senge i brug

Da smitteudviklingen var mest voldsom, kom der 10-12 sygemeldinger om dagen. Den kurve er fladet ud, og afmatningen er fortsat hen over weekenden med fem sygemeldinger på to dage.

Den voldsomme smittespredning blandt personalet på Medicinsk Afsnit 1 betyder, at afsnittet, der rummer 30 senge, i denne tid kun har 12 senge i brug. Det er netop det afsnit, der behandler patienter, der er indlagt på grund af covid-19.


Jeg tror, vi har brug for hjælp fra de øvrige hospitaler nogle dage endnu.

Nils Falk Bjerregaard


Situationen betyder, at nogle akutte patienter bliver kørt direkte til andre sygehuse i regionen.

- I løbet af weekenden blev den mulighed kun brugt i begrænset omfang, men jeg tror, vi har brug for hjælp fra de øvrige hospitaler nogle dage endnu, siger direktøren.

Annonce

Akutafdelingen tæt på normal

Hospitalet har fået rådgivning udefra for at gennemgå arbejdsgange som led i arbejdet med at hindre smittespredning og sikre, at situationen ikke gentager sig.

- Der er fundet småting, der kan gøres bedre, men ikke noget katastrofalt. Måske er situationen et udtryk for, at smittespredningen kan gå voldsomt stærkt, siger den lægefaglige direktør.

Kvindeafdelingen og Akutafdelingen har også været ramt af covid-19 smitte blandt personalet i coronaens anden bølge.

- På Kvindeafdelingen er der ikke smittespredning længere, og Akutafdelingen er ved at køre på fuldt blus igen. Jeg tror, vi har haft enkelte medarbejdere på de fleste afdelinger, som har været smittet, men ikke i et omfang, der har påvirket driften eller spredt smitte, fortæller Nils Falk Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce