Annonce
Horsens

Smitten falder brat i Horsens og flere inviteres til vaccination

Region Midtjylland har modtaget flere vaccinedoser, der skal gives i den kommende uge. Foto: Morten Stricker
Kun seks nye tilfælde af coronavirus er blevet konstateret i Horsens fredag. 16.336 er blevet testet den seneste uge og snart modtager flere borgere invitation til vaccination.

Horsens: Fredag er der kun konstateret seks nye smittede med covid-19 i Horsens Kommune.  Det er det laveste antal smittede i kommunen siden 11. april. Incidenstallet ligger nu på 131,2.

De nye smittede bor i Brædstrup og Horsens og er i aldersgruppen 20-79.

Borgmester Peter Sørensen (S) betegner det lave antal smittede som meget tilfredsstillende, men understreger, at hver dag kun er et øjebliksbillede af corona-situationen.

Annonce

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er 16.336 personer blevet testet for corona-virus i de seneste syv dage i Horsens Kommune. Instituttet registrerer kun, hvor mange der er testet ved en pcr-test.

47.750 vaccine-doser til regionen

Region Midtjylland har 22. april modtaget i alt 47.750 doser vaccine, der skal gives i den kommende uge. 45.600 doser Pfizer-vaccine og 2150 doser Moderna-vaccine.

De, der skal vaccineres i den kommende uge, er alle de borgere, der har fået en invitation, men endnu ikke er blevet vaccineret. De kan fortsat bestille tid til vaccination på hjemmesiden vacciner.dk.

Derudover begynder borgere født i 1954-1956 i disse dage at modtage invitation til vaccination i deres e-boks. Dermed vil alle borgere i regionen i aldersgruppen 65-74 år være tilbudt en vaccination. I løbet af de kommende to uger vil de ældste årgange i aldersgruppen 60-64 år også begynde at blive inviteret til vaccination.

Godt 128.500 borgere i regionen er færdigvaccinerede, herunder 7886 i Horsens Kommune. Det svarer til 8,5 procent af borgerne i kommunen.

Knap 253.000 borgere i regionen har desuden fået den første vaccine, i Horsens har 16.387 borgere fået det første stik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce