Annonce
Odder

Smitten breder sig med lynets hast i Odder

Cirka en tredjedel af de Odder-borgere, som er blevet erklæret smittet siden pandemiens start, er blevet testet positive indenfor den seneste uge. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Restriktioner på plejecentre og bosteder på vej allerede fredag.

Odder: Corona-smitten har fredag fået så meget tag i borgerne i Odder Kommune, at der nu må forventes restriktioner, hvad angår besøg på plejecentre og bosteder.

Dagens tal fra Statens Seruminstitut lyder på, at 18 borgere i kommunen siden torsdag er blevet testet positive for Covid-19.

Den seneste uge er der registreret 58 positive test, og det giver en incidens på 254 målt pr. 100.000 indbyggere. Det placerer Odder Kommune på en 10. plads, hvad angår kommuner med størst smittespredning.

Annonce

- Den seneste uges tal giver virkelig grund til bekymring, og i særdeleshed fordi smittespredningen sker så hurtigt. Odder Kommune har i hele 2020 haft 172 borgere, som er blevet konstateret smittet. De 58 af disse har fået smitten indenfor den sidste uge. Det siger noget om, hvor hurtigt, det kan gå, siger borgmester Uffe Jensen, der fredag eftermiddag har travlt med at gennemgå de restriktioner, som Styrelsen for Patientsikkerhed har sendt til kommunen, og som skal efterkommes.

Allerede fredag meldte Stenslundcentret ud, at der fra lørdag morgen er nye restriktioner, der blandt andet omfatter, at beboere kun må få besøg af én nær pårørende. Desuden vil der blive arbejdet på at indrette særlige besøgsrum.

Ud af de 58 smittede er langt de fleste unge mennesker. Alene i aldersgruppen 10-19 år er der 35 smittede.

- Men sikkert er det i hvert fald, at der vil blive indført en form for besøgsrestriktioner på plejecentre og bosteder, siger Uffe Jensen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce