Annonce
Horsens

Smittefare sætter rammerne: Feriepasning bliver i år påvirket af corona

Høj håndhygiejne og hyppig rengøring af flader og legetøj er hverdag i Sirius. Sådan bliver det også, når Sirius byder velkommen til tre ugers feriepasning, fortæller Jette Klindt Ejlertsen, leder af Daginstitution Torsted. Foto: Morten Pape
Når Torsted laver feriepasning for børnene fra fem huse, er der både ude og inde en skarp opdeling, så husenes børn ikke bliver blandet.
Annonce

Torsted: Når børnene fra Daginstitution Torsted og Hatting denne sommer skal passes i lukkeugerne 29, 30 og 31, samles de alle i Sirius på Torstedalle, men de kommer i langt størstedelen af tiden udelukkende til at lege med børn, der kommer fra "deres eget" hus.

- Vi giver ikke bare gas, men fortsætter med en stram kurs, så børnene er i lukkede smittekæder, siger Jette Klindt Ejlertsen, leder af Daginstitution Torsted, som i de tre uger, hvor den kommunale børnepasning er ramt af ferielukning, også tilbyder feriepasning af børn fra Hatting.

Daginstitution Torsted tæller fire huse: Malurt, Neptun, Sirius, Østerhåb, mens Hatting tæller Solstrålen. Dertil kommer områdets dagplejere.

Annonce

Fast stue, legeplads og kendte voksne

Det betyder, at de børn, der normalt for eksempel går i Neptun, får en fast stue i Sirius, som skal huse feriepasningen, ligesom de på legepladsen får deres egen zone at lege i. Og sådan vil udgangspunktet være for børnene fra hvert hus.

I planlægningen er der sikret, at der også vil være personale fra Neptun på stuen med Neptun-børnene og så fremdeles.

- I ydertimerne, hvor der ikke er ret mange, samler vi alle børn og voksne. Men inden de bliver samlet, skal alle - både børn og voksne - vaske og spritte hænder, siger Jette Klindt Ejlertsen.

Annonce

Kendte voksne på stuen

I feriepasningen holdes der fast i korte afleveringer.

- Foregår det efter klokken 7.30, vil det som udgangspunkt ske på legepladsen, men forældre må gerne komme ind og aflevere børnenes ting i garderoben. Der må bare kun være én forælder ad gangen, siger Jette Klindt Ejlertsen, som også har forståelse for, at forældre kan have lyst og behov for at se det sted, hvor deres barn skal passes, hvis de ikke kender det i forvejen.

Men korte afleveringer af børnene har sydbyens feriepasningssted prioriteret, at der skal være kendt personale på stuen for at skabe tryghed for børnene, som derfor kan blive afleveret til en voksen fra deres eget hus.


Vi giver ikke bare gas, men fortsætter med en stram kurs, så børnene er i lukkede smittekæder

Jette Klindt Ejlertsen


Sommepasningens ture bliver i lokalområdet, børnene skal ikke ud at køre med offentlig transport. De skal heller ikke selv tage frugt med til mellemmåltider - det står daginstitutionen for, så der ikke kommer mange små fingre på køleskabet, når de skal hente deres mellemmåltid.

Annonce

Mere glade for at være ude

- Vi holder hovedet koldt, men hjertet varmt, siger lederen, der har høstet mange konstruktive erfaringer fra coronatiden som færre sygedage blandt børn og personale.

Og så har mange børn, som ellers helst vil være indenfor, fået en stor glæde ved at lege på den zoneopdelte legeplads.

Selv om børnene kommer fra mange forskellige huse, kommer de primært til at være sammen med børn fra deres eget hus - både indenfor og udenfor, hvor legepladsen er delt op i zoner. Foto: Morten Pape

- Det har givet en anden tid til fordybelse, og medarbejderne har været tættere på og har virkelig været iderige i forhold til at tilrettelægge dagen i de nye rammer.

Afleveringerne af børn har været korte, og det har været tydeligt, at det er gået nemmere, når både børn og voksne ved præcist, hvad barnet skal afleveres til.

Annonce

Tyder på flere børn

Helt overordnet er der en melding fra daginstitutioner og dagplejere til forvaltningen om, at der er lidt flere børn tilmeldt dette års feriepasning end normalt.

- Vi laver ikke en samlet opgørelse over antal tilmeldte, det foregår decentralt, fortæller Anne Bust, dagtilbudschef i Horsens Kommune.


Vi holder hovedet koldt, men hjertet varmt.

Jette Klindt Ejlertsen


I Daginstitution Torsted og Hatting ligger det samlede antal børn, der er tilmeldt feriepasning i Sirius 20 procent under det normale.

- Hvorfor ved jeg ikke, det kan være en tilfældighed, siger Jette Klindt Ejlertsen, som i de tre uger vil have mellem 40 og 55 børn i daginstitutionen, som har plads til 410 vuggestue- og børnehavebørn.

Annonce

Dispositionsdagpleje

Områdets dagplejebørn, som er meldt til feriepasning, bliver i løbet af de tre uger passet hjemme hos to faste dispositionsdageplejere.

- Vi har nogle gange haft feriepasning af dagplejebørn i legestuen, hvor de kan være allesammen, men i år bliver det hos to dispositionsdagplejerne, fortæller Jette Klindt Ejlertsen.

Et tilbud, hvor man også mindsker antallet af børn på samme sted.

De små børn må gerne tage deres sovedyr med til middagsluren, men eller er der forbud mod at tage eget legetøj med i institutionen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Video: Det gik bare så stærkt, siger evakueret butikschef

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce