Annonce
Hedensted

Smitte stabiliserer sig i Hedensted: Forventer fald i tallene fra torsdag

Det var ikke travlhed, der prægede Covid-19 testcenteret i Rask Mølle Hallen, onsdag formiddag. Klokken 10.30, efter halvanden times åbning, havde 16 personer været forbi og blive testet. Generelt er borgerne i Rask Mølle dog gode til at lade sig teste, lyder det fra Hedensted Kommune.  Foto: Mads Dalegaard

Rask Mølle/Hedensted: Onsdagens coronatal for Hedensted Kommune er opløftende læsning.

For det første fordi, den testjusterede incidens for kommunen, som afgør, om den skal lukkes ned, er stabil på 138. Incidensen skal være over 200 for, at kommunen lukker ned.

Hvad angår Hvirring Sogn, er der også positive takter. Der er registreret tre nye tilfælde af coronavirus i sognet siden tirsdag. Dermed har der været 32 nysmittede i sognet den seneste uge. Det giver en incidens på 1616. Positivprocenten er 6,9 pct.

Annonce

Chef for social omsorg, René G. Nielsen forventer et stort knæk på kurven i morgen, da sidste uges store udbrud på 30 nye tilfælde af corona i kommunen, så vil falde ud af statistikken.

Da halvdelen af disse tilfælde er i Hvirring Sogn, vil det også betyde, at sognet sandsynligvis snart vil kunne se frem mod en genåbning. Det samlede antal af nysmittede den seneste uge, skal være under 20 i sognet i syv dage, før der genåbnes.

Det vil sige, at hvis antallet af nysmittede i Hvirring Sogn falder til  under 20 personer torsdag, vil sognet genåbne store bededag (fredag 30. april). Forudsat at antallet af nysmittede ikke stiger igen i ugens løb.

Mange test

I forbindelse med smitteudbruddet i Rask Mølle har det lokale kviktest-sted i Rask Mølle Hallen udvidet åbningstiden,

Flere har bemærket, at der kan være ganske tomt på teststedet, men ifølge René G. Nielsen er Rask Mølle borgerne og kommunens indbyggere som helhed gode til at lade sig teste.

- Vores indtryk er, at testederne bliver brugt rigtig godt, og sammenlignet med andre kommuner er der flere, der bliver testet hos os. Men der er selvfølgelig forskel på, hvornår folk kommer der. Generelt stimler det sammen omkring fyraften, og derfor kan der virke tomt på andre tidspunkter af dagen, lyder det fra René G. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce