Annonce
Rejser

Smagen af forår: Rillette af røget hornfisk med friske krydderurter

Rillette af hornfisk tilberedes af varmrøget hornfisk. Til det kan man for eksempel bruge en kuglegrill eller røghat, som er en lille rygeovn. Foto: Claus Eklundh Christensen
Perfekt som forret eller som lækker frokost på et stykke ristet rugbrød.

Ingredienser

2 store varmrøgede hornfisk

2 dl cremefraiche 38% (eventuelt 1 dl cremefraiche og 1 dl mayonnaise)

Citronsaft

1 solid håndfuld purløg og dild

Friskkværnet peber

Salt

1 tsk. estragon-sennep

Eventuelt lidt hakket hjemmelavet ramsløgkapers eller almindelige kapers

Annonce

Fremgangsmåde

Fjern skind og ben på fisken.

Pluk det røgede fiskekød.

Tilsæt cremefraiche/mayonnaise, sennep og krydderurter.

Rør rilletten godt sammen og smag til med citronssaft, peber og salt.

Server på ristet rugbrød, pynt med et drys purløg/dild og smør eventuelt et fint lag estragon-sennep på brødet.

Knap en kold øl op, gerne en Fynsk Forår.

God appetit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce