x
Annonce
Kultur

Smæk til Skat og Britta Nielsen: Lokalrevy er klar til premiere

Åhh, nej, der er ingen øl, synger Johnna Wennerwald i selskab med Peter Andersen og Morten Pedersen. Skuespillerne bag Brædstrup Revy øver sig på fuld kraft inden premieren. Foto: Henrik Sandvad
Både sketches og musiknumre er ved at være på plads forud for den 35. udgave af Brædstrup Lokalrevy. Skuespillerholdet melder, at alt nok skal blive klar til premieren, hvor der vil være kærlige klap, men også små svirp.

Brædstrup: Det bliver på mange måder et jubilæumsår, når Brædstrup Revy har premiere lørdag 15. februar i Teatersalen på Hotel Pejsegården. Land & Byfesten holder sit 50-års jubilæum, mens det er 35. gang, at skuespillerne i lokalrevyen står på scenen til festen.

I øjeblikket er skuespillerholdet bag Brædstrup-revyen i gang med at øve på sit sædvanlige sted i mødelokalet i hallen. Både sange og numre trænes, så de sidder med den helt rigtige timing.

- Det er lidt hektisk lige nu med at jagte de rigtige kostumer, men ellers er alt roligt. Vi ved, at når vi når et par dage før premieren, kan man godt komme i tvivl om, om det er overhovedet er sjovt, det vi laver. Så er det bare, man skal huske på, at det er det, og vi har grinet meget, da vi startede. Så det hele skal nok gå, siger instruktør Hanne Møllegaard i en kort pause i prøverne.

Annonce
Der er ikke nogen, der kan undslå sig lidt komik og et lille svirp. Derfor kan revyen også ses af folk uden for Brædstrup, og det er der også flere, som har fået øje på.

Hanne Møllegaard, instruktør Brædstrup Revy

Byfest manglede øl

Årets lokalrevy har fået titlen ”Vi gør hver dag til en fest”, og det sker med velskrevne sange, som både de medvirkende, men også en gæsteskriver har skrevet til revyen.

Revyen er en klassisk lagkagerevy med små numre og sange, og i år er der således både kærlige klap og små svirp til alt fra Britta Nielsen og Skat til den nye Bakkelandets Byfest, som løb tør for øl og derfor måtte hente ekstra fustager på Pejsegården.

- Så det har vi lavet en sang ud af fra De Nattergales gamle sang ”Var der ingen øl? Sikke da noget lårt!”, siger musiker Bent Søndergård med et grin.

Brædstrup Lokalrevy byder igen i år på alt fra det lokale og til, hvad der sker nationalt og i verden.

- Der er ikke nogen, der kan undslå sig lidt komik og et lille svirp. Derfor kan revyen også ses af folk uden for Brædstrup, og det er der flere, som har fået øje på. Når vi har et nummer omkring, at restaurant Det Gamle Posthus er åbnet, er der umiddelbart ikke noget sjovt i det. Vi bygger så et nummer op omkring det, så det bliver sjovt, og det kan alle egentlig se og grine med på, siger Hanne Møllegaard.

Erfaren flok

Skuespillerne og musikerne bag Brædstrup-revyen har efterhånden alt fra tre år og op til 28 års erfaring med musiker Jørgen Forsingdal som den mest erfarne. Det er dermed en erfaren flok, som indtager scenen til Land & Byfesten. Der er da også en grund til, at skuespillerne bliver ved med at komme tilbage år efter år.

- Vi har det altid skidesjovt sammen, og selvom det ikke er alle øvedage, der er lige morsomme til at starte med, så ender det altid i en masse sjov og spas. Samtidig er der også det kick ved at stå på scenen og mærke publikum, siger Peter Andersen.

Der er derfor en god sandsynlighed for, at skuespillerne også er at finde, når revyen skydes af igen til næste år.

- Selvom vi ikke har meget med hinanden at gøre efter revyen, er det bare en herlig gruppe at være sammen med. Det er et stort arbejde at sætte en revy op, men samtidig har vi det vildt sjovt, og jeg tror, at ingen af os kan undvære kick'et ved at stå på scenen, siger Johnna Wenderwald.

Brædstrup Revyen kan opleves på Pejsegården lørdag 15. februar fra klokken 18. Derudover er der forestillinger tirsdag 18. februar og torsdag 20. februar. Begge dage er fra klokken 19.30.

Brædstrup Revy

Skuespillere:

Hanne Møllegaard

Morten Pedersen

Lars Green Olsen

Peter Andersen

Johnna Wennerwald

Backstage:

Kirsten Olsen

Sune Bonnichsen

Dansere:

Deepa La Cour

Instruktør:

Hanna Møllegaard

Musik:

Jørgen Forsingdal

Bent Søndergård

Allan Thorning Madsen

Kætil Rokkjær

Sufflør:

Lone Schmidt

Lys/lyd:

Jonas Bonnichsen

Kirsten Marie Krog

Jørgen Forsingdal er med for 28. gang, og han leder som sædvanlig musikken til revyen. Foto: Henrik Sandvad
Lars Green Olsen (t.v.) kom for sent til øvedagen søndag formiddag, da han havde været ude og buldre. Han får et medfølende klap af Johnna Wennerwald, mens mor Kirsten ser fortvivlet på. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Hedensted

Påskefrokost og familiesamvær er rykket udenfor: Vi er nødt til at gøre, som Mette siger

Annonce