Annonce
Erhverv

Små virksomheder advarer mod Jyske Banks metoder

- Skærp kontrollen i stedet for at forlange, at alle skal bruge revisor, lyder budskabet fra Mia Amalie Holstein, cheføkonom i SMV Danmark. Pr-foto
Krav om revisor rammer en masse lovlydige virksomheder, mener SMV Danmark

Revisionskrav: Jyske Banks krav om, at erhvervskunder skal bruge revisor, er et fejlskud. Det mener interesseorganisationen SMV Danmark, der kæmper for de små og mellemstore virksomheder.

Kravet om at bruge revisor skal forhindre, at kunder bruger Jyske Bank til at vaske sorte penge hvide eller gennemføre andre former for økonomisk kriminalitet.

Jyske Bank står alene med kravet, der går imod skiftende regeringers arbejde med at lempe byrderne for erhvervslivet. Det har siden 2006 løsnet revisionspligten for knap 200.000 virksomheder, der ifølge SMV Danmark skulle have betalt 1,7 milliarder kroner om året for revision.

Ifølge SMV Danmark er der ikke tegn på, at mængden af snyd er vokset, siden revisionspligten blev lempet. Til gengæld viser tal fra Erhvervsstyrelsen, at de otte procent af virksomhederne, der er taget i bevidst snyd, står for over halvdelen af de manglende skatte- og momsbetalinger.


Det er så ærgerligt, hvis man rammer alle de mindre virksomheder i stedet for at skærpe kontrollen og få fanget dem, der snyder.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom, SMV Danmark


Annonce

Få snyder meget

- Vi ved, at de, der snyder, de snyder rigtig meget og for store beløb. Det er så ærgerligt, hvis man rammer alle de mindre virksomheder i stedet for at skærpe kontrollen og få fanget dem, der snyder, siger Mia Amalie Holstein, cheføkonom og afdelingschef i SMV Danmark.

Hun peger også på, at 60 procent af de manglende skattebetalinger stammer fra virksomheder med nul ansatte, og 25 procent stammer fra virksomheder uden omsætning. Det er altså virksomheder, der er lette at indkalde til en ekstra kontrol.

- Jyske Bank vil gerne kunne vinge det af, at de har løst et problem, men de glemmer det spild, det giver i økonomien og hele samfundet, hvis alle skal til at tjekke hinanden, siger hun.

Jyske Bank fastholder, at erhvervskunder uden revisor må finde sig en anden bank.

- Men der er ikke nogen. der bliver udelukket her. De må gerne komme til os. De skal bare have en revisor med, siger ordførende direktør Anders Dam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce