Annonce
Horsens

Små 10.000 overvejer en tur til Fængslets kæmpe marked

Habengut-markedet på Fængslet er blevet afviklet to gange før og lokkede begge gange mange tusind indenfor. Foto: Mette Mørk
Habengut rykker igen ind i byens gamle tremmely - nu med to åbningsdage.

Horsens: Interessen for at gøre en god handel lever i bedste velgående i Horsens. I hvert fald hvis man skal bruge interessen for det store Habengut-marked på Fængslet som målestok.

Markedet folder sig i weekenden ud for tredje gang, og på Facebook har næsten 10.000 personer på forhånd valgt at trykke "interesseret" ud for begivenheden.

Alt tyder dermed på endnu en omgang heftig loppejagt i byens gamle tremmely, hvor folkene bag markedet allerede ved det seneste marked i oktober meldte ud, at der er ambitioner om vokseværk.

- Sammenlignet med første gang har vi allerede gjort markedet større denne gang. Men vi kan se, at vi skal gøre det endnu mere åbent og indbydende, sagde Habengut-arrangør Dorte Kusk Mikkelsen dengang til Horsens Folkeblad.

Og som sagt så gjort. Markedet får mere plads denne gang og breder sig over stort set hele Fængslet.

Samtidig er det udvidet til to åbningsdage - både lørdag og søndag kl. 10-16, oplyser arrangøren i et nyhedsbrev fra Fængslet.

- Vi er utrolig glade for den store interesse. Vi håber på at se en masse besøgende, som vi kan give en god oplevelse, siger Dorte Kusk Mikkelsen, som er spændt på, om besøgstallet i weekenden vil afspejle interessen på Facebook.

Ved det første Habengut-marked i april sidste år var der små 4000 gæster, og ved det efterfølgende marked i efteråret blev det vurderet, at tallet var mindst lige så højt.

I alt er der 180 boder med på weekendens marked.

Annonce
Aarhusianske Dorte Kusk Mikkelsen har haft stor succes med de to første udgaver af Habengut-marked i Horsens. I weekenden venter endnu en omgang med masser af handler i boder og madbarer på Fængslet. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Bestseller: "Intet nyt under solen"

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce