Annonce
Horsens

Små 10.000 overvejer en tur til Fængslets kæmpe marked

Habengut-markedet på Fængslet er blevet afviklet to gange før og lokkede begge gange mange tusind indenfor. Foto: Mette Mørk
Habengut rykker igen ind i byens gamle tremmely - nu med to åbningsdage.

Horsens: Interessen for at gøre en god handel lever i bedste velgående i Horsens. I hvert fald hvis man skal bruge interessen for det store Habengut-marked på Fængslet som målestok.

Markedet folder sig i weekenden ud for tredje gang, og på Facebook har næsten 10.000 personer på forhånd valgt at trykke "interesseret" ud for begivenheden.

Alt tyder dermed på endnu en omgang heftig loppejagt i byens gamle tremmely, hvor folkene bag markedet allerede ved det seneste marked i oktober meldte ud, at der er ambitioner om vokseværk.

- Sammenlignet med første gang har vi allerede gjort markedet større denne gang. Men vi kan se, at vi skal gøre det endnu mere åbent og indbydende, sagde Habengut-arrangør Dorte Kusk Mikkelsen dengang til Horsens Folkeblad.

Og som sagt så gjort. Markedet får mere plads denne gang og breder sig over stort set hele Fængslet.

Samtidig er det udvidet til to åbningsdage - både lørdag og søndag kl. 10-16, oplyser arrangøren i et nyhedsbrev fra Fængslet.

- Vi er utrolig glade for den store interesse. Vi håber på at se en masse besøgende, som vi kan give en god oplevelse, siger Dorte Kusk Mikkelsen, som er spændt på, om besøgstallet i weekenden vil afspejle interessen på Facebook.

Ved det første Habengut-marked i april sidste år var der små 4000 gæster, og ved det efterfølgende marked i efteråret blev det vurderet, at tallet var mindst lige så højt.

I alt er der 180 boder med på weekendens marked.

Annonce
Aarhusianske Dorte Kusk Mikkelsen har haft stor succes med de to første udgaver af Habengut-marked i Horsens. I weekenden venter endnu en omgang med masser af handler i boder og madbarer på Fængslet. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce