Annonce
Horsens

Slut med vild taxa-tumult: Nattelivets gæster skal lære at stå i kø til en hyrevogn

At få fat i en taxa i det horsensianske natteliv kan være svært, og ved Mælketorvet går folk til yderligheder for at blive fragtet hjem fra byturen. Tumult og sågar vold er blevet en del af kampen om et lift. Det skal der laves om på med taxa-holdepladser og opfordring til køkultur. Foto: Horsens Kommune

Chauffører tør ikke køre til Mælketorvet om natten. Taxa-selskab, kommune og politi griber nu ind over for den vold og de dårlige manerer, folk tyr til i kampen om midtbyens taxaer.

Horsens: Det skal være slut med kampplads-agtige scener på Mælketorvet ved Horsens Ny Teater, når gæster i Horsens natteliv vil praje en taxa hjem fra byen.

- Der er indimellem så voldsom rift om taxaer, at folk træder ud midt på kørebanen for at standse dem. Vi ser også folk skubbe andre væk og komme i håndgemæng for at komme først til taxaen, fortæller administrerende direktør fra Horsens Taxa, Astrid Donnerborg om den nuværende situation.

Nu griber Sydøstjyllands Politi, Horsens Kommune og Horsens Taxa imidlertid fat om problemet med tiltaget "Projekt Køkultur".

Projektet betyder konkret, at kommunen har sat skilte op på Mælketorvet ved teatret, der skal vise folk, hvor de pænt kan stille sig i kø og vente på, at det bliver deres tur til at stige ind en hyrevogn.

Annonce
At få fat i en taxa i det horsensianske natteliv kan være svært, og ved Mælketorvet går folk til yderligheder for at blive fragtet hjem fra byturen. Tumult og sågar vold er blevet en del af kampen om et lift. Det skal der laves om på med taxa-holdepladser og opfordring til køkultur. Foto: Horsens Kommune

Chauførrer tør ikke køre til Mælketorvet

Situationen på Mælketorvet, der er et af de mest yndede steder at snuppe en vogn efter en bytur, er blevet utålelig for chauffører i byen, uddyber Astrid Donnerborg i en pressemeddelelse.

- Der er flere natchauffører, som ikke tør køre til Mælketorvet, fordi de oplever aggressive mennesker, der river i dørene, slår på bilen og råber og truer for at komme til først. Indimellem bliver der kastet ting efter bilerne. Det er ubehageligt for alle, så vi håber at vi med politiets hjælp og den nye skiltning, kan få skabt en lidt mere civiliseret køkultur ved opsamlingspladsen, så det bliver nemmere og rarere for alle at opholde sig på Mælketorvet om natten, siger Astrid Donnerborg.

I andre østjyske byer har man allerede deciderede opsamlingspadser for taxa-kunder i nattelivet, og nu er håbet at tiltaget kan lægge en dæmper på gemytterne i det centrale Horsens.

Politiet bakker op

Hos Sydøstjyllands Politi har man også registreret taxa-tumulten på Mælketorvet, og ordensmagten bakker derfor op om skiltning og køkultur.

- Mælketorvet er et naturligt samlingspunkt for mange mennesker på weekendnætter. Det at finde en taxa hjem ud på de små timer, er desværre noget af det, der til tider skaber uro og ballade. Vi vil meget gerne være med til at støtte op om, at gæsterne i nattelivet ændrer holdning til det at stille sig i kø, så der opleves mindre uro og større tryghed på Mælketorvet. Det skal være sådan, at alle trygt kan færdes der - også om natten, udtaler Jesper Julian Christensen, politikommissær hos Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnerettigheder fejret i Hedensted

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce