Annonce
Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Fra tirsdag venter der genbrugspladsens brugere en bøde, hvis de vælger at køre ud i et lyskryds uden udsigt til at kunne nå at forlade det, inden signalet skifter til grønt for den krydsende trafik. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fra tirsdag bliver venlige henstillinger skiftet ud med bøder, hvis trafikanter, der skal af med affald på Horsens' genbrugsplads, ikke overholder færdselsloven.

Horsens: Når venlige henstillinger ikke slår til, må der skrappere midler på bordet.

Derfor vil der fra tirsdag morgen stå uniformerede politibetjente klar ved tilkørselsvejene til genbrugspladsen på Endelavevej, rede til at udstede bøder til de trafikanter, der ikke følger færdselsreglerne.

Siden genbrugspladsen blev genåbnet søndag 29. marts, har frivillige fra Politihjemmeværnet i Horsens været til stede for at hjælpe trafikken til at blive afviklet så glidende som muligt. Her har et af fokuspunkterne været at håndhæve færdselslovens paragraf 26, stk. syv, der siger, at man skal undlade at køre ud i et kryds, selvom der er grønt, hvis man kan forudse, at man ikke kan nå at forlade krydset, inden signalet skifter til grønt for den krydsende trafik. Et forhold, der risikerer at lamme trafikken.

Foreløbig har politihjemmeværnets taktik bygget på service, vejledning og pæne henstillinger, men det har ikke haft den ønskede effekt hos alle trafikanter.

- Nu har vi kørt med den taktik i lidt over en uge, og de fleste retter sig fuldstændig efter anvisningerne, men nogle ganske få kan ikke huske færdselsreglerne, og så sander trafikken til, siger Christian Engelbrecht Pedersen, kompagnichef ved Politihjemmeværnet i Horsens.

- Nu må vi prøve med en anden taktik, og det har vi haft en dialog med politiet om i dag (mandag, red.). Så fra tirsdag morgen vil der stå uniformerede politi med bødeblokke, siger kompagnichefen.

Nu må vi prøve med en anden taktik, og det har vi haft en dialog med politiet om i dag (mandag, red.). Så fra tirsdag morgen vil der stå uniformeret politi med bødeblokke.

Christian Engelbrecht Pedersen

Kan give problemer ved udrykning

Særligt i det område, hvor genbrugspladsen på Endelavevej ligger, er det vigtigt, at bilisterne ikke kører ud i lyskryds, som de ikke kan nå at forlade, inden signalet skifter, påpeger Christian Engelbrecht Pedersen.

- Brand og Redning holder til på Endelavevej, og det er vigtigt, at de kan komme ind og ud. Hvis folk kører ud i et kryds uden at være sikker på, at de kan nå at forlade det helt, kan det give problemer, hvis der kommer udrykningskøretøjer, siger han.

Politihjemmeværnet i Horsens løftede samme pegefinger i et Facebook-opslag på værnets egen Facebookside mandag eftermiddag. Her opfordrede værnet samtidig borgerne til at overveje, om deres besøg på genbrugspladsen kan udskydes, til presset er aftaget. Er det ikke tilfældet, opfordrer politihjemmeværnet til, at borgerne sorterer og pakker deres affald hjemmefra, medbringer naboens affald, overholder anvisninger samt undersøger, om presset er mindre på kommunens øvrige genbrugsstationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce