Annonce
Ikast-Brande

Slut med p-kaos: Brande Hallerne fordobler antallet af p-pladser

Lennart Poulsgaard (t.h.) fra Brande Hallernes bestyrelse og centerchef Ole Madsen (t.v.) tager i forening det første spadestik til den hårdt tiltrængte udvidelse af Brande Hallernes parkeringsplads. Foto: Mikael Lund
Mandag blev der taget hul på arbejdet med at udvide Brande Hallernes parkeringsplads på Ågade til omtrent det dobbelte.
Annonce

Brande: Udvidelsen, der forventes færdig til ibrugtagning 1. september, vil forøge antallet af p-pladser med 90, hvilket rundt regnet svarer til en fordobling af det nuværende antal.

De ekstra parkeringspladser har været længe undervejs og har været et stort ønske i mange år, oplyser Lennart Poulsgaard, der er halbestyrelsens tovholder på projektet.

Sammen med driftsingeniør Karsten Dall Hardt Jensen fra Ikast-Brande Kommune har han stået for projekteringen, som også i økonomisk forstand kan betegnes som et joint venture mellem kommunen og hallerne. Ikast-Brande Kommune har bevilget 850.000 kroner til projektet, og Brande Hallerne spæder selv 250.000 kr. til.

Annonce

Licitationen udløste fem tilbud

Det klart billigste kom fra entreprenørfirmaet Poul Hansen fra Grindsted, som også har udført andre gravearbejder i Brande, bl.a. på Ny Sandfeldvej, og derfor kunne genbruge nogle af de overskydende materialer i form af jord og sand.

På den måde holder man sig under budgettet og får endda belægningssten på hele arealet, som også bliver omkranset af kantsten, mens der i udgangspunktet kun var lagt op til grusbelægning, forklarer Lennart Poulsgaard.

Annonce

Tæt på at blive kørt ned

Også for centerchef Ole Madsen har udvidelsen af parkeringspladsen haft høj prioritet, stort set lige siden han blev ansat.

Ikke mindst efter at parkeringspladserne på den modsatte side af hallerne måtte vige pladsen for byggeriet af den nye skole, har parkeringskapaciteten været under pres, i særdeleshed når hallerne har dannet ramme om større arrangementer med mange deltagere.

Til tider har parkeringsforholdene været kaotiske; biler er blevet parkeret overalt, hvor der kunne findes en plads, og centerchefen har selv været vidne til en situation, hvor et barn på cykel var centimeter fra at blive kørt ned af en bakkende bil.

Annonce

Belysning og sø

Sidste punkt på ønskesedlen i forbindelse med projektet er etablering af belysning på de godt 2000 kvadratmeter, udvidelsen af p-pladsen omfatter.

– Jeg er overbevist om, at det får vi med, siger Lennart Poulsgaard.

Selvom det er Brande Hallerne, der skal stå for oprydning og vedligehold af p-pladsen, er det stadig kommunens plads, og belysningen er et spørgsmål om sikkerhed, påpeger han.

Udvidelsen af p-pladsen medfører endvidere, at der bliver etableret en lille sø ved siden af telefonhuset. Her skal overfladevandet fra parkeringspladsen ledes igennem, inden det ledes videre ud i åen.

Annonce
Annonce
Horsens

HFS testede nye spillere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Er mundbind falsk sikkerhed?

Horsens

Danish Crown tester dagligt 1330 ansatte, men chauffører går fri: Vi har indført et system, som minimerer fysisk kontakt

Annonce