Annonce
Horsens

Slut med midlertidig løsning: Her bliver der bygget ny institution til 185 børn

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Horsens Kommune ser frem til byggeriet af den nye daginstitution i Torsted. Arkivfoto

Efter to år med midlertidige pavilloner kan børnene i Torsted og Hatting nu se frem til, at arbejdet med deres nye daginstitution går i gang.

Horsens: De mindste børn i Torsted og Hatting kan godt begynde at glæde sig. Nu går projekteringen af deres nye daginstitution nemlig i gang med vuggestue- og børnehavepladser i Torsted på Østerhåbsvej 2 og udbygning af den eksisterende daginstitution i Hatting på Smedebakken.

- Det bliver dejligt at få bygget nyt, og der er brug for pladserne, lyder det fra formanden for byrådets børne- og uddannelsesudvalg, Lone Ørsted (S).

I to år er 90 børn i Hatting og Torsted nemlig blevet afleveret i lejede pavilloner ved Neptun og Østerhåb i Torsted og ved Solstrålen i Hatting. I det hele taget er der store udfordringer med pasning i Torsted-området, og det nye byggeri samt udbygningen i Hatting kommer til at skabe plads til i alt 185 børn i området, og det er omkring 20 flere pladser end i dag.

Annonce

Børn kan blive passet i nærområdet

I de senere år er der kommet mange flere børn i Torsted og Hatting - særligt i området omkring Østerhåbsallé, og i perioder er der også kommet flere børn, end befolkningsprognoserne har forventet.

For at opfylde pasningsgarantien i lokalområdet besluttede byrådet allerede i september 2016 at etablere de 30 vuggestuepladser og 60 børnehavepladser i midlertidige pavilloner i Torsted og Hatting. Derudover har et stort antal af Torsted-børnene indtil nu desuden været passet i Bankager og Dagnæs, men også her begynder det at knibe med pladsen. Så med den nye institution i Torsted og udbygning i Hatting kommer der også mere plads i de omkringliggende daginstitutioner.

- Ved at lave flere pladser i den frigiver det blandt andet pladser i Dagnæs, hvor nogle af børnene i dag er indskrevet, lyder det fra dagtilbudschef Tanja Nyborg.

Det nye byggeri forventes at gå i gang i sommeren 2019 og være klar til indflytning i 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce