Annonce
Horsens

Slut med midlertidig løsning: Her bliver der bygget ny institution til 185 børn

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Horsens Kommune ser frem til byggeriet af den nye daginstitution i Torsted. Arkivfoto

Efter to år med midlertidige pavilloner kan børnene i Torsted og Hatting nu se frem til, at arbejdet med deres nye daginstitution går i gang.

Annonce

Horsens: De mindste børn i Torsted og Hatting kan godt begynde at glæde sig. Nu går projekteringen af deres nye daginstitution nemlig i gang med vuggestue- og børnehavepladser i Torsted på Østerhåbsvej 2 og udbygning af den eksisterende daginstitution i Hatting på Smedebakken.

- Det bliver dejligt at få bygget nyt, og der er brug for pladserne, lyder det fra formanden for byrådets børne- og uddannelsesudvalg, Lone Ørsted (S).

I to år er 90 børn i Hatting og Torsted nemlig blevet afleveret i lejede pavilloner ved Neptun og Østerhåb i Torsted og ved Solstrålen i Hatting. I det hele taget er der store udfordringer med pasning i Torsted-området, og det nye byggeri samt udbygningen i Hatting kommer til at skabe plads til i alt 185 børn i området, og det er omkring 20 flere pladser end i dag.

Annonce

Børn kan blive passet i nærområdet

I de senere år er der kommet mange flere børn i Torsted og Hatting - særligt i området omkring Østerhåbsallé, og i perioder er der også kommet flere børn, end befolkningsprognoserne har forventet.

For at opfylde pasningsgarantien i lokalområdet besluttede byrådet allerede i september 2016 at etablere de 30 vuggestuepladser og 60 børnehavepladser i midlertidige pavilloner i Torsted og Hatting. Derudover har et stort antal af Torsted-børnene indtil nu desuden været passet i Bankager og Dagnæs, men også her begynder det at knibe med pladsen. Så med den nye institution i Torsted og udbygning i Hatting kommer der også mere plads i de omkringliggende daginstitutioner.

- Ved at lave flere pladser i den frigiver det blandt andet pladser i Dagnæs, hvor nogle af børnene i dag er indskrevet, lyder det fra dagtilbudschef Tanja Nyborg.

Det nye byggeri forventes at gå i gang i sommeren 2019 og være klar til indflytning i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce