Annonce
Horsens

Slut med genoptræning efter blodprop på sygehuset i Horsens

Regionshospitalet Horsens har huset fire senge til patienter, der var indlagt til rehabilitering efter en akut blodprop. Arkivfoto: Morten Pape
Nu effektueres beslutningen om at samle genoptræning efter en akut blodprop i Aarhus, og dermed flytter opgaven fra Horsens til Aarhus.
Annonce

Horsens: Så er beslutningen om at flytte genoptræningen efter en akut blodprop, en blødning i hjernen eller en alvorlig hjerneskade til Aarhus Universitetshospital effektueret.

Det betyder, at patienter, der ellers hører til Regionshospitalet Horsens, ikke som hidtil kommer tilbage til hospitalet i Horsens til den efterfølgende rehabilitering efter den akutte behandling. Det gælder de tilfælde, hvor der er behov for opfølgning, men af en karakter, som ikke kræver specialister på Hammel Neurocenter.

Beslutningen er taget efter en længere politisk diskussion i regionsrådet.


For mig er det et udtryk for yderligere centralisering, selv om det sælges som et fagligt løft.

Steen Thomsen (DF), regionsrådsmedlem


I en pressemeddelelse fra Region Midtjylland lyder argumenterne, som nu lukker senge i både Horsens og Randers, at det gælder om at skabe et stærkt, fagligt miljø omkring neurorehabilitering under indlæggelsen, hvor patienter slipper for at blive overført fra den akutte behandling i Aarhus til opfølgning på hospitalerne i Randers og Horsens. Politikerne bag beslutningen håber, at samlingen af sengene på en neurologisk specialafdeling vil kunne resultere i en mere effektiv og bedre rehabilitering af patienterne.

Annonce

DF'er følger op

En dyr løsning med tab af nærvær til lokalområdet og korte og givende besøg fra pårørende, ligesom det lokale samarbejde mellem hospitalet og kommunen bliver sværere, lød modargumenter fra DF med Steen Thomsen fra Horsens i front.

Nu træder beslutningen i kraft.

- Det må jeg acceptere. For mig er det et udtryk for yderligere centralisering, selv om det sælges som et fagligt løft, siger Steen Thomsen, der vil følge op på, om det lykkes at få besat de ekstra sygeplejestillinger til de 10 nye senge til specialet i Aarhus.

Patienter til neurorehabilitering på hovedfunktionsniveau er i gennemsnit indlagt syv dage. Som led i rehabiliteringen arbejder hospitalet og kommunen sammen om udskrivelsen. Patienter udskrives typisk til hjemmet eller til en kommunal rehabiliteringsplads.

I Region Midtjylland foregår neurorehabilitering under indlæggelse desuden på regionshospitalerne i Viborg og Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce