Annonce
Horsens

Slut med drop-in vaccine: Nu skal alle bestille tid for at kunne blive vaccineret mod covid-19

Det skal være slut med lange køer ved vaccinationscentrene. Derfor kræver det fra og med fredag 26. november tidsbestilling at få et stik. Foto: Mads Dalegaard
Fra og med fredag er det slut med at troppe op på vaccinationscentret i Horsens og andre centre i Region Midtjylland uden tidsbestilling. Den gode nyhed er, at der er tider nok.

Horsens: Fra og med fredag 26. november er det slut med at dukke op på vaccinationscentre i Region Midtjylland og blive vaccineret mod covid-19, hvis man ikke har bestilt tid i forvejen.

Beslutningen er truffet af flere grunde, fortæller Michelle Ann Matzen, der er daglig leder af vaccinationscentret i Horsens.

- Vi er blevet overrumplet over, hvor mange der er dukket op uden tidsbestilling. Det har betydet, at vi har haft udfordringer med lange køer, hvor folk også har stået udenfor. Selv om vi har forsøgt at lave én kø til dem med tidsbestilling og én kø til borgere uden tidsbestilling, er borgere, der har en tid, også kommet til at vente. Så alt i alt er det en win-win beslutning til gavn for både borgere og personale, fortæller den daglige leder.

Annonce

Når alle har en tid, kan borgerne blive vaccineret til den aftalte tid. Så slipper man for at stå i kø, og det giver bedre arbejdsforhold for de medarbejdere, der modtager borgerne.

Når der er kø, skaber det også frustrationer, og det er nogle gange gået ud over personalet, som har været rigtig pressede.

Michelle Ann Matzen, daglig leder

- Når der er kø, skaber det også frustrationer, og det er nogle gange gået ud over personalet, som har været rigtig pressede, fortæller Michelle Ann Matzen.

En stor andel til drop-in

Horsens adskiller sig ikke fra de øvrige centre, der har tilbudt drop-in vaccination, fortæller den daglige leder.

I mandags blev der givet 800-900 vaccinationer på centret i Horsens, omkring 250 var til borgere uden tidsbestilling, som benyttede sig af tilbuddet om drop-in vaccination.

- Det gør det svært at planlægge, når der er tale om så mange, og de kommer typisk omkring åbnings- og lukketid, fortæller Michelle Ann Matzen.

Så nu er det hen til computeren for at bestille tid ved hjælp af Nem-ID eller til telefonen, hvis man ikke har Nem-ID.

Men det kan også give kvaler.

Annonce

Kan ikke komme igennem på telefonen

- Vi oplever i øjeblikket meget stor travlhed. Der kan i øjeblikket ikke stilles flere i kø, du bedes derfor prøve senere.

Sådan lyder en kvindestemme i telefonen, når Marie Kjær Pilskog i flere omgange har forsøgt at bestille tid til den tredje vaccination til hende og hendes mand - et ægtepar på henholdsvis 84 og 88 år.

- Jeg har forsøgt at bestille tid så mange gange, men jeg kan ikke engang komme i kø. Hvad skal vi gøre, lyder det frustreret fra Marie Kjær Pilskog, som ikke har Nem-ID, og derfor er henvist til at bestille tid via telefonen.

Annonce

Har ansat flere til telefonen

Michelle Ann Matzen har desværre kun ét svar - uanset hvor i regionen man vil vaccineres:

- Det gælder om at være tålmodig. Hvis man ikke kommer igennem, må man prøve igen senere. Der har været et enormt stort pres på telefonen, og regionen har derfor i denne uge ansat otte  ekstra medarbejdere til at svare telefonen og hjælpe borgere, der ikke har mulighed for at bestille tid på nettet, hvor man skal bruge Nem-ID.

Til gengæld kan hun love, at når man får sig logget på computeren eller kommer igennem på telefonen, så er der ledige tider inden for en uges tid.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Michael Mortensen fordobler indtjeningen i en vifte af 25 selskaber: - Vi går efter synergier

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce