Annonce
Kultur

Slut med baconburgere og hotdogs: Northside bliver 100 procent plantebaseret og økologisk

Gæsterne på Northside bliver til næste år præsenteret for et madudvalg, der udelukkende er plantebaseret og økologisk. Foto: Flemming Krogh
Den århusianske musikfestival tager et nyt skridt ud i bæredygtighed og vil til sommer kun serverer 100 procent plantebaseret og økologisk mad.

AARHUS: Når festivalgæsterne til sommer strømmer ind på den nye festivalplads til 2022 udgave af Northside, så må de kigge langt efter de traditionelle festivalretter.

Oksekødsburgere, flæskestegssandwich og chili con carne med kødfyld er et overstået kapitel på den populære festival, som tager det store skridt ud i bæredygtighedens land og udelukkende serverer plantebaseret og 100 procent økologisk mad.

Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

Annonce

Ambitionen er at gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en rejse ind i fremtidens gastronomiske køkken, lyder det.

- NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangsplastkrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100% grøn strøm, siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide.

NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed.

Brian Nielsen

- NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu, lyder det fra festivalchefen.

Nye varianter af festivalfavoritter

Frem mod festivalen til juni næste år vil Northside i samarbejde med sine stadepladsholdere udvikle retter og skabe økologiske varianter af gastronomiske festival-evergreens, som kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser. Med initiativet bliver Northside den første danske festival, som udelukkende serverer plantebaseret mad.

- Når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100% økologisk, sender de samtidig et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere, siger Katrine Ejlerskov, Centerleder for Plantebaseret Videnscenter, der består af Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, som har arbejdet sammen med Northside om det nye initiativ.

- Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter; og hvis vi så samtidig vælger økologiske fødevarer, er vi med til blandt andet at sikre vores rene grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne, siger centerlederen.

Northside løber af stablen fra 2. til 4. juni.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce