Annonce
Brædstrup

Slut med at suse forbi: Brædstrup bliver mere lækker for bilisterne

Byens indgange skal markeres og forskønnes, så bilisterne på Horsensvej og Silkeborgvej bliver opmærksomme på Brædstrup og ikke mindst byens butiksliv. Foto: Henrik Sandvad

Brædstrup skal være mere synlig for bilisterne på Horsensvej for at vise, at byen har et attraktivt butiksliv. Derfor sættes et nyt arbejde i gang i dette efterår med at løfte byens indgange.

Brædstrup: Mange bilister på Horsensvej og Silkeborgvej suser forbi Brædstrup uden nærmest at opdage byen. Mange er derfor heller ikke bevidste om, at byen har et attraktivt butiksliv, men det skal et nyt projekt prøve at ændre på.

Som det første projekt under den igangværende områdefornyelse i Brædstrup arbejder Horsens Kommune i samarbejde med Brædstrup Lokalråd i øjeblikket på at give et løft til byens indgange, så Brædstrup bliver mere synlig for bilisterne på hovedvejen.

Det er et ønske, at den primære indkørsel til byen skal ske via Vestervangen, så her vil der ske mest, men ud over Vestervangen bliver indfaldsvejene Søndergade, Nørregade og Østergade også forskønnet.

- Der bliver tale om fire markeringer ved indgangene til Brædstrup, hvor vi samtidig arbejder med nogle forskellige temaer, som fortæller noget om Brædstrup som by. Her handler det meget om, at Brædstrup er en by i naturen og er tidligere baneby, siger Pernille Krarup, som er medlem af områdesekretariatet i Horsens Kommune.

Annonce

Der bliver tale om fire markeringer ved indgangene til Brædstrup, hvor vi samtidig arbejder med nogle forskellige temaer, som fortæller noget om Brædstrup som by. Her handler det meget om, at Brædstrup er en by i naturen og er tidligere baneby.

Pernille Krarup, områdesekretariatet Horsens Kommune

Spændende tid

I forbindelse med forskønnelse af indgangene arbejdes der også med beplantning for at trække naturen ind i byen, etablering af cykelstriber ad Søndergade og hastighedsdæmpning f.eks. i form af grønne chikaner.

Projektet er endnu ikke helt færdigt, og der mangler stadig godkendelser fra blandt andet Sydøstjyllands Politi, før gravemaskinerne går i gang. Ifølge Pernille Krarup er det planen, at projektet sættes i gang i dette efterår, og at forbedringer af byens indgange forventes at være færdige inden årets udgang.

Formanden for Brædstrup Lokalråd, Preben Norup, glæder sig til, at områdefornyelsen nu for alvor er tæt på at skydes i gang.

- Det varer ikke længe, inden entreprenørerne skal indgive priser, og derfra går det rigtig stærkt. Det er en spændende tid, at der nu snart begynder at ske noget. Det er der mange, der har ventet længe på, siger Preben Norup.

Der er i alt afsat 400.000 kroner til forbedringerne af byens indgange ud af det samlede budget på 18 mio. kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce