Annonce
Horsens

Slut med at 'straffe' foreningerne for voksne medlemmer: Nu kommer der en gulerod i stedet

Foreningerne skal ikke længere "straffes" for at få flere voksne medlemmer, og så kan de se frem til 500 kroner for hvert nyt medlem - både voksne og børn, fortæller udvalgsformand Jakob Bille (LA). Arkivfoto: Søren E. Alwan
Med en ny tilskudsmodel bliver foreningerne i fremtiden ikke straffet for at hente flere voksne medlemmer ind, og der venter også 500 kroner for hvert nyt netto-medlem. Forhåbningen fra Horsens Kommune er flere aktive voksne.

Horsens: Det er slut med at "straffe" idrætsforeninger i Horsens Kommune for at få flere voksne over 25 år på medlemslisten. Og samtidig kan foreningerne nu se frem til en bonus for at få nye medlemmer ind.

Det er de væsentlige punkter i en tilskudsmodel, som kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune mandag blev enige om at føre ud i livet. Modellen hviler på en pulje på en million kroner, som er blevet afsat i budgettet hvert år frem til 2024 med henblik på at få flere voksne medlemmer i foreningerne.

- Det vigtigste er, at vi ikke længere "straffer" foreningerne, men i stedet giver dem incitamenter til at få flere voksne medlemmer. Det skal være en gulerod, der kan hjælpe med til, at foreningerne kan udbyde endnu flere tilbud eller får penge til at løfte deres instruktører og trænerstab, siger Jakob Bille (LA), formand for udvalget.

Det vigtigste er, at vi ikke længere "straffer" foreningerne, men i stedet giver dem incitamenter til at få flere voksne medlemmer.

Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune

500 kroner for nyt medlem

I modellen er halvdelen af pengene i puljen afsat til at give et lokaletilskud for de første 10 procent voksne medlemmer i foreningen. Samme beløb er sat af til, at foreningerne kan få 500 kroner for hvert nyt netto-medlem - ikke nødvendigvis kun voksne medlemmer.

Som sidste punkt fastfryses foreningernes nuværende andel af voksne, så kommer der flere til, vil det ikke gå ud over deres nuværende tilskud - det er altså her, de ikke længere bliver "straffet".

Dermed er forhåbningen fra udvalgets side, at der kommer flere idrætsaktive voksne. Dem er der også brug for, hvis kommunens mål i Bevæg dig for livet-aftalen skal indfries. Aftalen lyder på 5000 flere foreningsaktive, og da en stor andel af kommunens børn allerede er medlemmer i foreningerne, skal der i høj grad hentes nye medlemmer blandt de voksne.

Annonce

Stemte for anden model

Fire modeller var på tegnebrættet til udvalgsmødet, og der var i den forbindelse blevet lavet et prioriteringskatalog med spareforslag, fordi to af modellerne var dyrere end den afsatte million kroner.

Kataloget kom dog ikke i spil, da man gik med en model, der holder sig inden for budgettet. Den stemte et flertal bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og løsgænger Birthe Knudsen for.

Jakob Bille stemte for en anden model, men med en bemærkning om, at han, idet der ikke kunne findes flertal for hans foretrukne model, bakkede op om flertallets beslutning.

- En million mere på tilskudsområdet er et stærkt signal at sende, og nu er første skridt at få udarbejdet retningslinjerne for, hvordan det hele skal foregå. Et vigtigt omdrejningspunkt for mig og for udvalget er, at det skal være så nemt som muligt for foreningerne at administrere, lyder det fra Jakob Bille.

- Og så er det ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil have afsat endnu flere midler, får udvalgsformanden også nævnt.

Dermed lægger han op til, at der kan kigges på modellen igen i de kommende år, men sker det ikke, skal den senest genforhandles inden udgangen af 2024, når den årlige million kroner i budgettet forsvinder.

Udvalgsformand Jakob Bille (LA) ser gerne, der kommer endnu flere tilskudskroner til foreningerne, så det giver større bonus at skaffe voksne medlemmer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce