Annonce
Horsens

Slut efter 53 år: Kræfterne er sluppet op hos frivillige

Tre medlemmer af bestyrelsen, fra venstre, Doris Bækkelund, Anna Marie Glyngø og Dorte Frederiksen. Arkivfoto: Søren E. Alwan.
Red Barnets lokalafdeling i Hovedgård lukker ved årsskiftet, og butikken lukker 1. marts, med mindre nye frivillige vil tage over.
Annonce

Hovedgård: Det er en beslutning, der er vemodig, og som gør ondt. Men kræfterne er sluppet op.

Sådan lyder det fra formand for Red Barnet i Hovedgård, Dorte Frederiksen.

Det er 53 år siden, den lokale afdeling af Red Barnet blev oprettet i Hovedgård. I 2002 åbnede Red Barnets genbrugsbutik på Horsensvej, og det var den første af slagsen i Danmark.

Men nu er det slut, fortæller Dorte Frederiksen.

- Vi har gjort en indsats for at skaffe nye medlemmer via Facebook og læserbreve, og vi har prikket til folk, men folk er jo på arbejdsmarkedet, og det er de i længere og længere tid efterhånden. Vi har tidligere haft en del efterlønsmodtagere i butikken - så er der jo krudt i dem endnu -  men nu er vores gennemsnitsalder 73 år. Der er fem, der er over 80. Vi er for gamle, og vi kan ikke rigtig få fat i de unge i lokalområdet, fortæller Dorte Frederiksen.


Nu er vores gennemsnitsalder 73 år. Der er fem, der er over 80. Vi er for gamle, og vi kan ikke rigtig få fat i de unge i lokalområdet

Dorte Frederiksen, Red Barnet


Beslutningen om at lukke har ifølge formanden har været undervejs siden foråret.

- Lokalforeningen stopper 1. januar, men butikken lukker først 1. marts. På den måde kan vi få det afviklet ordentligt. Der er et stort oprydningsarbejde både både i foreningen og i butikken, så derfor har vi valgt at fordele det på den måde, siger Dorte Frederiksen.

Annonce

God omsætning

Butikken og foreningen lukker på et tidspunkt, hvor det faktisk går godt med indtjeningen.

- Vi har indhentet vores omsætning, selv om vi holdt lukket i seks uger i foråret på grund af corona. Så butikken kører rigtig godt, men vi har ikke kræfter til de aktiviteter, der er formålet med vores lokale forening, siger Dorte Frederiksen.

Formålet er at arbejde med sociale tiltag i lokalsamfundene, og det vil kræve yngre kræfter, hvis det skal kunne lade sig gøre fremover, fortæller formanden.

Red Barnet Hovedgård har desuden gennem årene haft en række aktiviteter på stationen i Hovedgård, og det er også slut pr. 1. januar.

- Det er blevet sværere og sværere at sælge de ting, vi selv laver. Vi laver nogle rygpuder og nakkepuder til at varme i mikroovnen med hvedekorn. Dem kan vi stadig sælge. Vi har også produceret nogle duge til plejehjemmet. Men ellers har det været meget for nedadgående, siger hun.

Det er ifølge formanden en enig bestyrelse, der står bag beslutningen om at nedlægge Red Barnet Hovedgård.

Det er stadig Dorte Frederiksens håb, at der i 11 time vil komme nogle personer, der vil køre foreningen videre.

- Det skal ikke kun være nogle, der vil være i butikken hver 14. dag. Det skal være nogle, der vil stå for administrationen bag det hele, fortæller hun.

Hvis nogen skulle være interesserede i at drive foreningen videre, kan de kontakte Dorte Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce