Annonce
Horsens

Slip for overraskelser på taxi-turen: Horsens Taxa indfører prisgaranti

Hvis du fremover bestiller en taxi hos Horsens Taxa, kan du i hvert fald være sikker på, at du ikke kommer til at betale mere, end I har aftalt. Arkivfoto: Mads Hansen
En ny funktion i Horsens Taxas app skal sikre, at man som taxi-kunde er sikker på, hvad man betaler - inden man sætter sig i taxien.

AARHUS/HORSENS: Når du fremover bestiller en taxa i Aarhus eller Horsens med Horsens Taxas app, så kan du fremover være sikker på, at prisen ikke overrasker - i hvert fald ikke opad.

- App'en giver kunden en pris på forhånd, og ender taxameteret på mindre end det oprindeligt beregnede, så får kunden den laveste pris. Er der meget trafik, er du som kunde samtidig garanteret, at turen ikke bliver dyrere end det, vi har lovet dig i app'en, siger Astrid Donnerborg, der er administrerende direktør hos Aarhus og Horsens Taxa.

Prisen bliver regnet ved hjælp af data fra Google Maps, som tager højde for trafik og taksten på det tidspunkt, hvor man skal køre. Og det skulle gerne give lidt ro i maven hos de kunder, der kører med taxierne.

- Den nye prisgaranti giver tryghed og gennemsigtighed, fordi man som kunde ved, at turen ikke kommer til at koste én krone mere end den lovede pris. Man risikerer højst, at turen bliver billigere, siger Astrid Donnerborg.

Prisen forudsætter dog, at chaufføren ikke skal holde og vente på dig, ligesom muligheden for en max-pris også ryger, hvis du skal et andet sted hen end først annonceret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce