Annonce
Horsens

Slange-ejer efter fund i opvaskemaskine: Vi er meget påpasselige

- Efter min mening er der for meget forskrækkelse omkring det at holde krybdyr som hobby. Jeg tror, at det blandt andet er på grund af uvidenhed. Trods megen oplysning, for eksempel i medierne, om, at de krybdyr, der må holdes i Danmark, tror alt for mange stadig, at slanger generelt er giftige, siger Charlotte Dam Jensen. Hun studerer psykologi ved Aarhus Universitet og bruger sin viden om krybdyrs terapeutiske evner i den forbindelse, uddyber hun.
- Selvfølgelig ledte vi efter dem, vi endevendte alt, men de er små og kan være svære at finde. Vi havde overhovedet ikke troet, at de ville bevæge sig væk fra vores lejlighed, forklarer hun.

Horsens: Det var ikke kun beboeren i en lejlighed i Amaliegade i Horsens, René Høgh Poulsen, der fik sig en overraskelse, da han tidligere i denne uge åbnede sin opvaskemaskine og opdagede en død slange derinde.

Det opsigtsvækkende fund overrasker også slangens ejer, Charlotte Dam Jensen, som bor i nærheden.

Hun har krybdyr som hobby og forklarer, at det aldrig før er sket for hende, at nogle af hendes krybdyr har forladt lejligheden, hvor hun bor.

Den slange, der dukkede op hos René Høgh Poulsen, er en art, der er beslægtet med den såkaldte mælkesnog, og den forsvandt sammen med en artsfælle under en omrokering og hovedrengøring for noget tid siden, uddyber hun.

- Selvfølgelig ledte vi efter dem, vi endevendte alt, men de er små og kan være svære at finde. Vi havde overhovedet ikke troet, at de ville bevæge sig væk fra vores lejlighed, men forventede, at de vil dukke op igen, siger hun.

Det er selvfølgelig beklageligt, at en af vores snoge er endt hos et andet menneske, og vi har efterfølgende taget yderlige forholdsregler for at minimere muligheden for, at det sker igen.

Charlotte Dam Jensen, krybdyr-ejer

Ingen aprilsnar

Ad uransagelige veje endte slangen imidlertid i opvaskemaskinen hos René Høgh Olsen i Amaliegade.

Han skulle til at fylde sin maskine, har han fortalt til Horsens Folkeblad. Da han åbnede lågen, så han imidlertid krybdyret ligge i bunden og glemte alt om beskidt bestik og tallerkener.

Først troede han, det var en aprilsnar, men den mistanke blev hurtigt aflivet, og i stedet fandt han via et opslag på Facebook frem til ejeren.

Charlotte Dam Jensen fik på den måde opklaret, hvad der var sket med snogen, der undslap sit terrarium under hovedrengøringen.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at en af vores snoge er endt hos et andet menneske, og vi har efterfølgende taget yderligere forholdsregler for at minimere muligheden for, at det sker igen, siger Charlotte Dam Jensen.

Annonce

Biler er farligere

Hun understreger, at de dyr, der undslap, er ufarlige, og at både hun og de andre krybdyr-ejere, hun kender, tager deres dyrs velbefindende meget seriøst.

- I Danmark er det kun tilladt at holde krybdyr, der er ufarlige. Desværre ligger det i menneskets dna at frygte alt, der bevæger sig hurtigt hen over jorden. Det er et levn, fra da mennesket gik barfodet og tjente til artens overlevelse. Derfor vil mennesket nemt kunne udvikle en fobi for for eksempel slanger, edderkopper m.m. Det er sværere at lære vores børn at være bange for biler, der er en meget større trussel i det moderne samfund. Så med disse dyr vil det instinktive ofte vinde over fornuften, siger hun.

- Disse dyr bevæger sig ikke over store afstande. Jeg kan se i diverse opslag, at folk i for eksempel Kildegade har udvist bekymring. Det er helt ubegrundet.

René Høgh Olsen, som onsdag fandt den døde slange i sin opvaskemaskine i sin førstesalslejlighed i Amaliegade, troede først, at det var en aprilsnar. Det var det ikke. Foto: René Høgh Olsen
Annonce

For koldt til lange udflugter

- Snoge, der holdes i hobby, er i familie med den sorte snog, der lever i den danske natur. Dog er deres oprindelsessteder i langt varmere klimaer, end Danmark kan tilbyde, og disse snoge vil ikke kunne overleve i den danske natur og vil ikke bevæge sig ud i den danske vinter, forklarer Charlotte Dam Jensen.

I sin lejlighed har hun kun det, hun kalder oplagte - og altså ganske harmløse - hobbydyr.

- Vi har en leopardgekko og nogle snoge af forskellig art. De er primært kendt for deres rolige sind og accept af håndtering, siger hun.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Annonce