Annonce
Horsens

Slange-ejer efter fund i opvaskemaskine: Vi er meget påpasselige

- Efter min mening er der for meget forskrækkelse omkring det at holde krybdyr som hobby. Jeg tror, at det blandt andet er på grund af uvidenhed. Trods megen oplysning, for eksempel i medierne, om, at de krybdyr, der må holdes i Danmark, tror alt for mange stadig, at slanger generelt er giftige, siger Charlotte Dam Jensen. Hun studerer psykologi ved Aarhus Universitet og bruger sin viden om krybdyrs terapeutiske evner i den forbindelse, uddyber hun.
- Selvfølgelig ledte vi efter dem, vi endevendte alt, men de er små og kan være svære at finde. Vi havde overhovedet ikke troet, at de ville bevæge sig væk fra vores lejlighed, forklarer hun.
Annonce

Horsens: Det var ikke kun beboeren i en lejlighed i Amaliegade i Horsens, René Høgh Poulsen, der fik sig en overraskelse, da han tidligere i denne uge åbnede sin opvaskemaskine og opdagede en død slange derinde.

Det opsigtsvækkende fund overrasker også slangens ejer, Charlotte Dam Jensen, som bor i nærheden.

Hun har krybdyr som hobby og forklarer, at det aldrig før er sket for hende, at nogle af hendes krybdyr har forladt lejligheden, hvor hun bor.

Den slange, der dukkede op hos René Høgh Poulsen, er en art, der er beslægtet med den såkaldte mælkesnog, og den forsvandt sammen med en artsfælle under en omrokering og hovedrengøring for noget tid siden, uddyber hun.

- Selvfølgelig ledte vi efter dem, vi endevendte alt, men de er små og kan være svære at finde. Vi havde overhovedet ikke troet, at de ville bevæge sig væk fra vores lejlighed, men forventede, at de vil dukke op igen, siger hun.

Det er selvfølgelig beklageligt, at en af vores snoge er endt hos et andet menneske, og vi har efterfølgende taget yderlige forholdsregler for at minimere muligheden for, at det sker igen.

Charlotte Dam Jensen, krybdyr-ejer

Annonce

Ingen aprilsnar

Ad uransagelige veje endte slangen imidlertid i opvaskemaskinen hos René Høgh Olsen i Amaliegade.

Han skulle til at fylde sin maskine, har han fortalt til Horsens Folkeblad. Da han åbnede lågen, så han imidlertid krybdyret ligge i bunden og glemte alt om beskidt bestik og tallerkener.

Først troede han, det var en aprilsnar, men den mistanke blev hurtigt aflivet, og i stedet fandt han via et opslag på Facebook frem til ejeren.

Charlotte Dam Jensen fik på den måde opklaret, hvad der var sket med snogen, der undslap sit terrarium under hovedrengøringen.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at en af vores snoge er endt hos et andet menneske, og vi har efterfølgende taget yderligere forholdsregler for at minimere muligheden for, at det sker igen, siger Charlotte Dam Jensen.

Annonce

Biler er farligere

Hun understreger, at de dyr, der undslap, er ufarlige, og at både hun og de andre krybdyr-ejere, hun kender, tager deres dyrs velbefindende meget seriøst.

- I Danmark er det kun tilladt at holde krybdyr, der er ufarlige. Desværre ligger det i menneskets dna at frygte alt, der bevæger sig hurtigt hen over jorden. Det er et levn, fra da mennesket gik barfodet og tjente til artens overlevelse. Derfor vil mennesket nemt kunne udvikle en fobi for for eksempel slanger, edderkopper m.m. Det er sværere at lære vores børn at være bange for biler, der er en meget større trussel i det moderne samfund. Så med disse dyr vil det instinktive ofte vinde over fornuften, siger hun.

- Disse dyr bevæger sig ikke over store afstande. Jeg kan se i diverse opslag, at folk i for eksempel Kildegade har udvist bekymring. Det er helt ubegrundet.

René Høgh Olsen, som onsdag fandt den døde slange i sin opvaskemaskine i sin førstesalslejlighed i Amaliegade, troede først, at det var en aprilsnar. Det var det ikke. Foto: René Høgh Olsen
Annonce

For koldt til lange udflugter

- Snoge, der holdes i hobby, er i familie med den sorte snog, der lever i den danske natur. Dog er deres oprindelsessteder i langt varmere klimaer, end Danmark kan tilbyde, og disse snoge vil ikke kunne overleve i den danske natur og vil ikke bevæge sig ud i den danske vinter, forklarer Charlotte Dam Jensen.

I sin lejlighed har hun kun det, hun kalder oplagte - og altså ganske harmløse - hobbydyr.

- Vi har en leopardgekko og nogle snoge af forskellig art. De er primært kendt for deres rolige sind og accept af håndtering, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce