Annonce
Horsens

Slagterier indfører temperaturmålinger af ansatte efter 79 smittetilfælde: Vi kan nærmest ikke gøre for meget

Alle 1330 ansatte på Danish Crowns fabrik i Horsens skal i den kommende tid have taget deres temperatur, hver gang de møder på arbejde. Arkivfoto: Morten Pape
Efter 79 medarbejdere er blevet konstateret positiv for coronavirus i Ringsted, indfører Danish Crown nu daglige temperaturmålinger af ansatte i Horsens.
Annonce

Horsens: Torsdag 30. juli meldte Danish Crown ud, at udbruddet af coronavirus på slagteriets fabrik i Ringsted ikke ville få restriktive konsekvenser for medarbejderne i Horsens.

Fire dage senere er meldingen nu en anden.


Vi har valgt at gå den her vej, da det kan hjælpe os til at finde enkelte medarbejdere, der er ved at blive syge.

Per Laursen


Slagteriet har således besluttet at indføre temperaturmålinger af alle medarbejdere på tværs af koncernens slagterier for at begrænse smitten af coronavirus.

- Vi kan nærmest ikke gøre for meget i bestræbelserne på at bryde smittekæderne og forhindre virussen i at komme ind på vores arbejdspladser. Derfor indfører vi nu temperaturkontrol kombineret med nogle få spørgsmål, hvis en medarbejder ligger lige på grænsen til at skulle sendes hjem, siger Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown i en pressemeddelelse.

Annonce

Daglig påmindelse

Det betyder i praksis, at alle medarbejdere får målt deres temperatur, når de møder på arbejde. Viser målingen en temperatur på over 37,8 grader, bliver medarbejderen sendt hjem med opfordring til at lade sig coronateste.

Ligger målingen på mellem 37 og 37,8 grader, skal medarbejderen besvare en række spørgsmål, som skal hjælpe til at afklare, om vedkommende udviser symptomer for coronavirus. Er det tilfældet, bliver medarbejderen ligeledes sendt hjem med opfordring om at blive testet.

- Vi har valgt at gå den her vej, da det kan hjælpe os til at finde enkelte medarbejdere, der er ved at blive syge. Samtidig vil det på daglig basis minde hver enkelt medarbejder om, hvor vigtigt det er at være opmærksom på symptomer og leve op til Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger for at undgå smittespredning, siger Per Laursen.

Tiltaget kommer i kølvandet på et større smitteudbrud på Danish Crowns fabrik i Ringsted, hvor der mellem onsdag 29. juli og tirsdag 3. august er konstateret 79 tilfælde af coronavirus. Slagteriet i Ringsted beskæftiger i alt 1000 medarbejdere.

På fabrikken i Horsens er der cirka 1330 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce