Annonce
Horsens

Slagteri-tillidsmand: Påfaldende, at Danish Crown vælger den dyreste løsning

Horsens-slagteriet får sparekniven, og i disse dage får cirka 125 ansatte en fyreseddel fra Danish Crown. Arkivfoto
Danish Crown-tillidsmand glæder sig over at færre skal fyres, men undrer sig over, at slagteri-koncernen tilpasser i Horsens. Det burde være her, man fylder kapaciteten først, mener han.
Annonce

Horsens: Det er selvfølgelig positivt, at vi er landet på færre fyringer, end der var lagt op til.

Sådan siger tillidsmanden fra Danish Crown i Horsens, Morten S. Grau, efter at slagteriet torsdag kunne melde ud, at cirka 125 ansatte mister jobbet - og ikke 175, som varslet for få uger siden.

Efter tre ugers forhandling mellem ledelse og tillidsfolk, hvor forskellige muligheder er vendt, er der fundet enighed om forskellige løsninger, som sikrer, at cirka 50 færre får en fyreseddel.

Morten S. Grau har dog ikke armene over hovedet. Han anfægter, at det er Horsens-slagteriet, der rammes af Danish Crowns generelle udfordring med nedgang i antallet af slagtesvin.

- Jeg har selvfølgelig en holdning til tingene, og jeg synes, det er en smule påfaldende, at man vælger den dyreste løsning, siger han.

Slagteriet i Horsens, som blev indviet i 2005, er koncernens mest moderne slagteri med kapacitet til at slagte cirka 100.000 grise om ugen. Nu geares der ned til cirka 85.000.

- Det er det nyeste og dyreste anlæg, og det burde være det anlæg, man fylder ud først. De faste udgifter på slagteriet forbliver faste, men omsætningen daler, fastslår Morten S. Grau.

Ledelsen kunne også have sendt folk på kurser i kortere perioder for på den måde at tilpasse produktionen og beholde flere af kollegerne.

Morten S. Grau, tillidsmand på Danish Crown i Horsens

Annonce

Prisen på grisen for lav

Jesper Frandsen, der er fabriksdirektør på slagteriet i Horsens, har til avisen forklaret, at koncernen har valgt at skære i Horsens, fordi det er her, der bedst kan geares op og ned. Ledelsen har en forventning om, at der kommer flere grise i fremtiden, og på den baggrund ser den en tilpasning i Horsens som den mest reversible løsning - frem for at lukke en afdeling eller et slagteri, som vil være sværere at starte op igen.

- Det er selvfølgelig en forklaring, men det giver ikke mening. Det ville give mere mening at gøre det i mindre omfang rundt omkring på flere anlæg, siger tillidsmanden.

Dén del har dog ikke været til forhandling, mener han.

- Det har været besluttet fra starten, at det er Horsens, der står for skud, og det er den virkelighed, vi har skullet forholde os til. Vi har brugt forhandlingerne til at afsøge, hvad vi har af muligheder, og det positive er, at vi har barberet antallet af fyringer ned.

- Men når alt kommer til alt, mener jeg, der er nogle på de højere gange, der ikke har vist rettidig omhu. Hvis landmændene ikke kan få det til at løbe rundt derude, er prisen på grisen for lav, og det skulle der have været taget hånd om, før vi står i denne situation, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce