Annonce
Horsens

Slagteri intensiverer opsporing af covid-19 smitte blandt medarbejdere

Erfaringen fra Danish Crown er, at de lyntest, som slagteriet bruger, når de tester medarbejdere for smitte med covid-19, er stort set lige så pålidelige, som myndighedernes test. Arkivfoto: Morten Pape
Gode erfaringer med at opspore covid-19 smitte blandt medarbejdere på slagteriet i Horsens er basis for ny teststrategi, som udrulles i hele Danish Crown.

Horsens: Mandag morgen blev der taget hul på en ny, systematisk teststrategi på Danish Crown i Horsens og Holsted. Strategien rulles herefter ud på alle Danish Crowns slagterier. Målet er at holde covid-19 ude af koncernens fabrikker og slagterier.

Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Strategien har tre ben. For det første skal 10 procent af medarbejderne på produktionsanlæggene testes hver uge for at screene bredt for covid-19. Andet led er test af de medarbejdere, der kommer tilbage fra ferie eller har været uden for Danmarks grænser på weekend. Sidst men ikke mindst sættes der ind med en massiv testindsats, hvis der opstår mistanke om et udbrud.

Annonce

Testprogrammet indebærer således, at en del af Danish Crowns medarbejdere, når de møder på arbejde mandag morgen, vil blive bedt om at oplyse, i hvilket land og hvilken region de har opholdt sig i weekenden.

Kan ikke arbejde hjemmefra

- Modsat mange andre er det ikke en mulighed for over 6000 af vores ansatte at arbejde hjemmefra. Danish Crown er en international virksomhed, der beskæftiger omkring 80 nationaliteter og har medarbejdere, der kommer fra hele Europa. Derfor kræver det en ekstra indsats at sikre vores medarbejdere mod smitte, når de går på arbejde, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

- Vi har desværre oplevet, hvor hurtigt det kan gå i løbet af få dage, hvis smitten for lov at sprede sig. Derfor har vi gennem flere måneder arbejdet målrettet med at få en teststrategi og et testprogram på plads.

Annonce

NNF bakker op

Det er usædvanligt, at en arbejdsgiver forholder sig til medarbejdernes fritid, og strategien er da også lavet efter dialog med Fødevareforbundet NNF, som bakker om om strategien i den alvorlige situation.


Vi står i en helt ekstraordinær situation, og det vigtigste for os er, at vores medlemmer kan gå trygt på arbejde uden at frygte at blive smittet med corona.

Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF


- Vi står i en helt ekstraordinær situation, og det vigtigste for os er, at vores medlemmer kan gå trygt på arbejde uden at frygte at blive smittet med corona. Derfor bakker vi op om, at de medlemmer, der kan have være været udsat for smitte - for eksempel ved at have opholdt sig i udlandet - lader sig teste, inden de skal stå skulder ved skulder med deres kolleger. Vi skal allesammen gøre, hvad vi kan, for at bremse smitte, lyder det fra næstformanden i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen i pressemeddelelsen.

Annonce

Lyntest er pålidelige

Testene, der benyttes i testprogrammet  er "hurtig-test", hvor der er svar efter 15 minutter. Det er også den type test, der i et par uger er brugt til at screene medarbejdere på slagteriet i Horsens, og det er de positive erfaringer derfra, som det nye testprogram er baseret på. Bliver en medarbejder testet positiv med lyntesten, skal medarbejderen efterfølgende testes i det offentlige, så det sikres at der bliver lavet smitteopsporing af myndighederne.

Koncernens erfaring er, at lyntest er stort set lige så pålidelige som myndighedernes test.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bekymrede beboere i sydbyen: Hvad er en lokalplan egentlig værd, hvis man kan dispensere fra den uden hæmninger?

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Radikale har fravalgt Socialdemokratiet i valgforbund: Det er et demokratisk problem, at S har så stor magt

Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Horsens

16-årig og 17-årig anholdt: Højlydt, frembrusende og råbte 'politivold' efter betjente

Kultur

28-årig horsensianer har tit været gæst til musical: Nu går han på scenen som en skræmt løve

Sport

Fornem OL-start for Anne-Marie Rindom

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Kultur

Data-arkæolog krydser fingre for hjælp i Horsens: Hvem ved noget om dette ultra-sjældne apparat?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sport

Mixeddouble var tæt på at slå top-par: Horsensiansk badmintonspiller så godt som ude af OL

Erhverv For abonnenter

En helt ekstrem situation: Dobbelt-op på udfordringer slagtede økonomien på fjerkræslagteri

Horsens

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce