Annonce
Horsens

Slagteri intensiverer opsporing af covid-19 smitte blandt medarbejdere

Erfaringen fra Danish Crown er, at de lyntest, som slagteriet bruger, når de tester medarbejdere for smitte med covid-19, er stort set lige så pålidelige, som myndighedernes test. Arkivfoto: Morten Pape
Gode erfaringer med at opspore covid-19 smitte blandt medarbejdere på slagteriet i Horsens er basis for ny teststrategi, som udrulles i hele Danish Crown.

Horsens: Mandag morgen blev der taget hul på en ny, systematisk teststrategi på Danish Crown i Horsens og Holsted. Strategien rulles herefter ud på alle Danish Crowns slagterier. Målet er at holde covid-19 ude af koncernens fabrikker og slagterier.

Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Strategien har tre ben. For det første skal 10 procent af medarbejderne på produktionsanlæggene testes hver uge for at screene bredt for covid-19. Andet led er test af de medarbejdere, der kommer tilbage fra ferie eller har været uden for Danmarks grænser på weekend. Sidst men ikke mindst sættes der ind med en massiv testindsats, hvis der opstår mistanke om et udbrud.

Annonce

Testprogrammet indebærer således, at en del af Danish Crowns medarbejdere, når de møder på arbejde mandag morgen, vil blive bedt om at oplyse, i hvilket land og hvilken region de har opholdt sig i weekenden.

Kan ikke arbejde hjemmefra

- Modsat mange andre er det ikke en mulighed for over 6000 af vores ansatte at arbejde hjemmefra. Danish Crown er en international virksomhed, der beskæftiger omkring 80 nationaliteter og har medarbejdere, der kommer fra hele Europa. Derfor kræver det en ekstra indsats at sikre vores medarbejdere mod smitte, når de går på arbejde, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

- Vi har desværre oplevet, hvor hurtigt det kan gå i løbet af få dage, hvis smitten for lov at sprede sig. Derfor har vi gennem flere måneder arbejdet målrettet med at få en teststrategi og et testprogram på plads.

Annonce

NNF bakker op

Det er usædvanligt, at en arbejdsgiver forholder sig til medarbejdernes fritid, og strategien er da også lavet efter dialog med Fødevareforbundet NNF, som bakker om om strategien i den alvorlige situation.


Vi står i en helt ekstraordinær situation, og det vigtigste for os er, at vores medlemmer kan gå trygt på arbejde uden at frygte at blive smittet med corona.

Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF


- Vi står i en helt ekstraordinær situation, og det vigtigste for os er, at vores medlemmer kan gå trygt på arbejde uden at frygte at blive smittet med corona. Derfor bakker vi op om, at de medlemmer, der kan have være været udsat for smitte - for eksempel ved at have opholdt sig i udlandet - lader sig teste, inden de skal stå skulder ved skulder med deres kolleger. Vi skal allesammen gøre, hvad vi kan, for at bremse smitte, lyder det fra næstformanden i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen i pressemeddelelsen.

Annonce

Lyntest er pålidelige

Testene, der benyttes i testprogrammet  er "hurtig-test", hvor der er svar efter 15 minutter. Det er også den type test, der i et par uger er brugt til at screene medarbejdere på slagteriet i Horsens, og det er de positive erfaringer derfra, som det nye testprogram er baseret på. Bliver en medarbejder testet positiv med lyntesten, skal medarbejderen efterfølgende testes i det offentlige, så det sikres at der bliver lavet smitteopsporing af myndighederne.

Koncernens erfaring er, at lyntest er stort set lige så pålidelige som myndighedernes test.

Annonce
Horsens For abonnenter

Efter ballade med aggressiv dement mand: Nu er der kommet ro hos Jonas på Klovenhøjvej

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Par fik besøg af ublu biltyv: Det er sgu' flabet at komme her, vise sit ansigt og have en helt klar plan

Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Odder

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Horsens For abonnenter

Statsadvokat afviser klage over politiet i sag om aggressiv dement mand

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Odder

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Odder

Kørte fra Odder til Gudme for at se håndbold lørdag: Kampen blev dog først spillet søndag

AC Horsens For abonnenter

Fik et skud af egen medicin: Disse ting lærte AC Horsens i uskøn pointdeling mod Vendsyssel

Debat

Krav om redegørelse: Hvad vil NRGi gøre for at reducere antallet af strømafbrydelser i Horsens?

Annonce