Annonce
Horsens

Slagteri-fyrede i Horsens får minister-hjælp: Penge til at komme godt videre

Fald i antallet af slagtegrise fik for nylig Danish Crown til at afskedige 123 medarbejdere ud af knap 1500. De fyrede får nu ekstraordinær hjælp til at komme godt videre. Arkivfoto
De 123 slagteri-medarbejdere, som for nylig blev fyret hos Danish Crown i Horsens, får nu ekstraordinær hjælp til opkvalificering. Ministerium bidrager med 1,3 millioner kroner.

Horsens: Fyrede på Danish Crown i Horsens får nu en hjælpende hånd - og penge - fra beskæftigelsesministeriet.

Slagteriet i Horsens måtte for nylig sende 123 ansatte hjem med en fyreseddel, fordi antallet af slagtegrise i en længere periode har været faldende. Der er hovedsageligt tale om ufaglærte medarbejdere, som efter flere års arbejde er blevet specialiseret inden for slagteribranchen, og godt halvdelen er med anden etnisk baggrund end dansk og med begrænsede eller ingen danskkundskaber.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord har vurderet, at det bliver svært at finde anden beskæftigelse til de afskedigede, hvis de ikke får en indsats. Derfor har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) bevilget næsten 1,3 millioner kroner på opkvalificering og jobsøgningskurser til de opsagte slagteri-medarbejdere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet, hvor ministeren siger:

- Mange af dem har brug for opkvalificering, så de kan komme godt og hurtigt videre i deres næste job.

Annonce

Håber at gøre en forskel

Pengene kommer fra varslingspuljemidlerne. Omfanget af afskedigelserne i Horsens lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesministeren kan dispensere fra bestemmelserne, hvis der er tale om afskedigelser i betydeligt omfang, og hvis mulighederne for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænsede. Det har ministeren valgt at gøre, og dispensationen åbner op for, at de afskedigede for eksempel kan bevilges kurser, som giver dem bedre muligheder for at finde arbejde i nærområdet.

- Jeg håber, at vi med denne tidlige indsats kan gøre en forskel, og at den både vil komme både medarbejderne og lokalområdet til gode, udtaler ministeren.

- Situationen i Horsens understreger, hvorfor vi vil prioritere opkvalificering. Det er de ufaglærte, som er mest sårbare ved fyringsrunder og konjunktursvingninger, så vi skal gøre en ekstra indsats for at give dem en hjælpende hånd, fastslår han.

Små 30.000 kroner vil gå til at frikøbe medarbejdere fra det lokale jobcenter, mens cirka 1,2 millioner kroner vil gå til både jobsøgningskurser og eksempelvis jobrettede AMU-kurser inden for lager, transport, industri, byggebranchen samt køkken og kantine, fremgår det af pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];