Annonce
Horsens

Slagteri-fyrede i Horsens får minister-hjælp: Penge til at komme godt videre

Fald i antallet af slagtegrise fik for nylig Danish Crown til at afskedige 123 medarbejdere ud af knap 1500. De fyrede får nu ekstraordinær hjælp til at komme godt videre. Arkivfoto
De 123 slagteri-medarbejdere, som for nylig blev fyret hos Danish Crown i Horsens, får nu ekstraordinær hjælp til opkvalificering. Ministerium bidrager med 1,3 millioner kroner.
Annonce

Horsens: Fyrede på Danish Crown i Horsens får nu en hjælpende hånd - og penge - fra beskæftigelsesministeriet.

Slagteriet i Horsens måtte for nylig sende 123 ansatte hjem med en fyreseddel, fordi antallet af slagtegrise i en længere periode har været faldende. Der er hovedsageligt tale om ufaglærte medarbejdere, som efter flere års arbejde er blevet specialiseret inden for slagteribranchen, og godt halvdelen er med anden etnisk baggrund end dansk og med begrænsede eller ingen danskkundskaber.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord har vurderet, at det bliver svært at finde anden beskæftigelse til de afskedigede, hvis de ikke får en indsats. Derfor har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) bevilget næsten 1,3 millioner kroner på opkvalificering og jobsøgningskurser til de opsagte slagteri-medarbejdere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet, hvor ministeren siger:

- Mange af dem har brug for opkvalificering, så de kan komme godt og hurtigt videre i deres næste job.

Annonce

Håber at gøre en forskel

Pengene kommer fra varslingspuljemidlerne. Omfanget af afskedigelserne i Horsens lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesministeren kan dispensere fra bestemmelserne, hvis der er tale om afskedigelser i betydeligt omfang, og hvis mulighederne for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænsede. Det har ministeren valgt at gøre, og dispensationen åbner op for, at de afskedigede for eksempel kan bevilges kurser, som giver dem bedre muligheder for at finde arbejde i nærområdet.

- Jeg håber, at vi med denne tidlige indsats kan gøre en forskel, og at den både vil komme både medarbejderne og lokalområdet til gode, udtaler ministeren.

- Situationen i Horsens understreger, hvorfor vi vil prioritere opkvalificering. Det er de ufaglærte, som er mest sårbare ved fyringsrunder og konjunktursvingninger, så vi skal gøre en ekstra indsats for at give dem en hjælpende hånd, fastslår han.

Små 30.000 kroner vil gå til at frikøbe medarbejdere fra det lokale jobcenter, mens cirka 1,2 millioner kroner vil gå til både jobsøgningskurser og eksempelvis jobrettede AMU-kurser inden for lager, transport, industri, byggebranchen samt køkken og kantine, fremgår det af pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Indbrudstyv snuppede smykker

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Annonce