Annonce
forside

Slagteri efter to lastbiluheld på 16 måneder: Kig på rundkørslens hældning

En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg. Det tiltrak sig en del opmærksomhed. Blandt slog en gruppe unge lejr i nærheden for at overvære oprydningsarbejdet. Privatfoto

Politiets formodning går på, at svingende skinker var skyld i, at en lastbil tirsdag aften væltede ved Egebjerg. Danish Crown opfordrer Horsens Kommune til at se på, om den rundkørsel, ulykken skete i, er, som den skal være.

Egebjerg: Tirsdag aften væltede en lastbil, der transporterede skinker, i rundkørslen ved Rådvedvej og Skanderborgvej uden for Egebjerg. I marts 2017 væltede en grisetransport samme sted.

Ifølge fabriksdirektør ved Danish Crown, Carsten Wengel, er netop den rundkørsel ikke en rute, slagteriets transporter normalt tager, og han finder det derfor underligt, at der på 16 måneder er sket to uheld samme sted.

Lastbilen, der tirsdag væltede, var på vej fra slagteriet til Sydeuropa og skulle have kørt på motorvejen ved Horsens N, ligesom slagteriets transporter normalt gør.

Chaufføren havde dog fået forvildet sig i den forkerte retning og skulle derfor igennem rundkørslen ved Rådvedvej og Skanderborgvej.

- Vi har over 200 transporter om dagen alene fra Horsens, og det er bemærkelsesværdigt, at der nu er sket uheld i den rundkørsel to gange, når vi ikke kører der så tit. Man bør kigge på, om der kan være noget med hældningen i den rundkørsel, for den ligger på en skrå plads ned mod Horsens, siger Carsten Wengel.

Annonce

Vi har over 200 transporter om dagen alene fra Horsens, og det er bemærkelsesværdigt, at der nu er sket uheld i den rundkørsel to gange, når vi ikke kører der så tit. Man bør kigge på, om der kan være noget med hældningen i den rundkørsel, for den ligger på en skrå plads ned mod Horsens.

Carsten Wengel, fabriksdirektør
En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg. Det tiltrak sig en del opmærksomhed. Blandt slog en gruppe unge lejr i nærheden for at overvære oprydningsarbejdet. Privatfoto

To uheld på fem år

Fabriksdirektøren fortæller, at han har henvendt sig til Jens Heslop, direktør for teknik og miljø ved Horsens Kommune, for at få kommunen til at se på, om hældningen i rundkørslen er, som den skal være, og de to skal fredag 10. august have et møde, hvor de drøfter sikkerheden på stedet.

Ifølge Camilla Sieg, ingeniør i trafikafdelingen ved kommunen, vil man ved en sådan henvendelse begynde med at se på, om rundkørslen er udført, som den skal ifølge projekttegningerne.

Hun oplyser, at kommunen i løbet af de seneste fem år "kun" har registreret to uheld i rundkørslen ved Rådvedvej og Skanderborgvej, og det er de to, Danish Crowns fabriksdirektør omtaler.

En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg. Det tiltrak sig en del opmærksomhed. Blandt slog en gruppe unge lejr i nærheden for at overvære oprydningsarbejdet. Privatfoto

Skinkerne hænger stabilt

Onsdag morgen var Sydøstjyllands Politis formodning, at uheldet tirsdag skete, fordi de 21 ton skinker, der var i lastbilen, var begyndt at svinge i pendul, da lastbilen kørte ind i rundkørslen.

Præcis det samme var tilfældet ved et lignende uheld i Esbjerg i juni, men Carsten Wengel fra Danish Crown er ikke overbevist om, at det er grunden til, at lastbilen tirsdag væltede ved Egebjerg.

- Hvis skinkerne kunne svinge sådan, ville vi med over 200 transporter om dagen se langt flere uheld, end vi gør, forklarer han.

Ifølge Carsten Wengel hænger skinkerne meget stabilt i tre rækker i lastbilen på såkaldte stål- eller skinkejuletræer. De består af en flere meter lang stålstang, hvor der hænger kroge på med skinkerne, så det ligner et juletræ.

En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg.. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Læserbrev

Horsensiansk fagforeningsformand om finanslov og OK20: Fint nok, men det er altså alt for små skridt

Læserbrev: Der var store forventninger til regeringen. Efter næsten to årtier med Fogh, Løkke, Thorning/Corydon og så igen Løkke er vi rigtig mange, der har fået rigtig meget for meget af den samme nyliberale politik. Og der er lyspunkter i finansloven for 2020. Farvel til opholdskrav for dagpenge. Millioner til kamp mod social dumping. Positivliste for virksomheder, der tager lærlinge. Mere menneskelig flygtningeholdning. En ambitiøs klimaplan. Opnormering i daginstitutioner og på skoler. Penge til psykiatrien. Stop for effektiviseringsbidrag. Afskaffelse af uddannelsesloft. Fint nok, men det er altså alt for små skridt. Det er som om, regeringen har fortrængt, at der er et kæmpe efterslæb, når det gælder om at vedligeholde og udbygge den danske velfærd. Mon ikke snart finansministeriets regneark som lovet bliver revideret, så velfærdsinvesteringer optræder som positive investeringer frem for udgift? Den nye finanslov afspejler ikke, at der er penge nok til fuld genopretning af velfærden efter års systematisk underfinansiering. Siden 2001 er skatter og afgifter sat ned. Provenuet i dag er mellem 45 og 50 mia. kr. lavere om året. Dertil kan lægges de mange milliarder, Skat har til gode, men ikke kan få indkrævet - for slet ikke at tale om de milliarder, der er fosset ud af statskassen til nationale og internationale svindlere. Nævnes skal også, at de 50 rigeste familier i Danmark tilsammen har en formue på 650 mia. kr. - langt over halvdelen af statsbudgettet for et år. Ejerne af Lego, Coloplast, Bestseller, Jysk, Danfoss, Ecco m.fl. har næsten firdoblet deres formuer siden 2009. Jo, der er skam penge i Danmark! Hvad afholder regeringen og dens støttepartier fra for alvor at indfri valgløfterne til både børn, unge og ældre samt Arne og de andre nedslidte på arbejdsmarkedet? Og til klimaet? Ambitiøse målsætninger er ikke tilstrækkeligt. Det kræver en pænt stor investering og politisk vilje at føre dem ud i livet. Som finansloven altså indeholder små, gode skridt, må vi se, om næste års nye overenskomster til omkring 600.000 privatansatte også gør det. Pengene er der. Sammenhold og vilje i fagbevægelsen er der. Og der er dokumentation for ekstrem grådighed og frækhed hos arbejdsgivere, ofte suppleret med uværdig og umenneskelig optræden! ("Kinesiske kokke lever som slaver". "Rumænske håndværkere med falske lønsedler" osv.) Skal overenskomstfornyelsen levere løsninger mod social dumping og for bedre løn- og arbejdsvilkår, så er kravene: Væsentlig højere mindsteløn og et kædeansvar, som kan sikre, at ansvaret for ordentlige løn- og arbejdsforhold placeres i Danmark, uanset hvor "italiensk" underentreprenøren måtte være!

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce