Annonce
Brædstrup

Slagter rykker ind i gammel bank - og han er ikke et ukendt navn i lokalområdet

Slagter Carsten Lemming Laursen og hustruen Tina glæder sig til at rykke ind i lokalerne på Bredgade. Lokalerne bliver bygget om i løbet af sommeren. Foto: Peter Hald
"Slagter Laursen" bliver titlen på Brædstrups nye slagterforretning, der får til huse i tidligere Sydbank-filial.

Brædstrup: Den tidligere Sydbank-filial på Bredgade 8 i Brædstrup bliver i løbet af sommeren forvandlet til en slagterbutik, og efter planen vil den nye butik åbne den 1. oktober i år.

Den kommende slagtermester er allerede ved at gøre sig klar til at rykke ind. Inventar og maskiner er bestilt. Byens nye slagter bliver 38-årige Carsten Lemming Laursen, og han er ikke noget ukendt navn i lokalområdet. Indtil for otte år siden var han slagtermester i SuperBrugsen i Brædstrup, og i de mellemliggende år har han arbejdet som jord- og beton-arbejder for den lokale betonentreprenør Jacob Jensen.

Men nu vender han tilbag sin oprindelige branche, og det er der en god grund til:

Annonce

Brædstrup har udviklet sig forrygende, og der er basis for at åbne en klassisk slagterbutik. Det er et godt tidspunkt, siger Carsten Lemming Laursen.

Han har allerede butiksnavnet klar: "Slagter Laursen".


Jeg håber, at folk om 30 år også kan huske Slagter Laursen.

Carsten Lemming Laursen, slagter


Det er en titel, man kan huske, og det er netop pointen, siger Carsten Lemming Laursen.

- Jeg kan tydeligt huske dengang vi havde slagter Damgaard i Brædstrup. Han havde forretning, der hvor Matas nu ligger. Slagter Damgaard er et navn, man kan huske, og jeg håber, at folk om 30 år også kan huske Slagter Laursen, siger byens kommende slagter muntert.

Old school slagter

Det bliver en god gammeldags traditionel slagterforretning, som Carsten Lemming Laursen vil satse på:

- Her vil du kunne få friskhakket fars, og jeg skærer gerne en enkelt kotelet ud. Og så skal vi da også have lune retter, madpakker, hjemmelavede frikadeller og ditto leverpostej. Jeg vil satse på kvalitetskød, og jeg vil også få leverancer af økologisk kød på frost, siger Carsten Lemming Laursen.

Han bliver ikke alene om at passe butikken. Hustruen Tina skal ordne regnskaberne, men hun beholder sit nuværende job i en belysningsvirksomhed i Gedved, for det holder hun meget af. Parret er forberedt på, at de får nok at se til med at opbygge forretningen, og Tina vil også være klar til at springe til som afløser i butikken, når der bliver ekstra travlt.

Carsten Lemming Laursen skal have ansat mindst en fast kollega, enten en slagter, kok eller delikatesse-medarbejder.

- Og på længere sigt håber jeg da på flere medarbejdere, siger han.

Annonce

Masser af plads

Det tidligere Sydbank-lokale er meget rummeligt. Selve butikken ud mod Bredgade vil blive på 55 kvadratmeter, og desuden er der masser af plads bagved til lager, kølerum, kontor med mere. I alt bliver forretningen på 200 kvadratmeter.

Det tidligere bankboks-lokale bliver omdannet til omklædningsrum og toilet-faciliteter, men den enorme og tunge boksdør af stål blive dog fjernet og erstattet af noget lettere.

Carsten Lemming Laursen står her ved bankboksen i den tidligere Sydbank-filial. Lokalet bag døren bliver til omklædningsrum, og stålpanser-døren erstattes af en almindelig dør. Foto: Peter Hald

Det vil tage det meste af sommeren at ombygge lokalet, da der skal læges nye afløb og arbejdes med kloakeringen. Det bliver håndværkerne fra selskabet PHC Ejendomme, der tager sig af det. Det er nemlig PHC Ejendomme, der har købt bygningen.

Selskabet drives af det kendte lokale ejendomsudvikler-par Helle Voldby og Peter Pørtner, der har set store muligheder i ejendommen, der engang var en købmandsgård.

Tina og Carsten Lemming Laursen ser frem til at blive en del af Brædstrups forrygende udvikling, der samtidig har tæt forbindelse til byens fortid. De er begge indfødte Brædstrup-borgere (selv om de bor på en landejendom ved Tyrsting), og deres tre drenge Albert, Julius og Hugo går alle på Brædstrup Skole.

- Vi er så lokale, som man næsten kan være, siger Tina Lemming Laursen.

Det er efterhånden en del år siden, at Sydbank holdt til i Brædstrup. Filialen lukkede i 2015, men indtil for få dage siden var der en Sydbank-kontantautomat monteret på Sydgavlen. Kontantautomaten er dog nu blevet fjernet, så fremover vil bygningen mest blive kendt for den kommende slagterforretning.

Carsten og Tina Lemming Laursen ved indgangsdøren til Bredgade 8, som indtil 2015 rummede en Sydbank-filial. Trappen skal i øvrigt erstattes af en rampe. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce