Annonce
Hedensted

Sløret løftet for ny efterskole: Sådan bliver konceptet

Efterskolen BGI Akademiet har købt ejendommen på Hjarnø, hvor den nu lukkede efterskole Phønix havde til huse, for fire millioner kroner. I alt er der to hektar grund. Foto: Michael Svenningsen

BGI Akademiet har købt ejendommen på Hjarnø, hvor Phønix Efterskole hørte til, og det er planen, at efterskolen bliver for overvægtige unge.

Hjarnø: I midten af september afslørede efterskolen BGI Akademiet, at den havde købt den ejendom, som tidligere har tilhørt den nu lukkede efterskole Phønix, på Hjarnø, og nu bliver sløret for de overordnede planerne løftet.

Efterskolen bliver for overvægtige unge, som skal gå i skole, men også dyrke motion flere gange om dagen og som skal lære om kost og være med til at lave sunde måltider.

- Skoledagen bliver en vekselvirkning mellem det boglige og bevægelse. Formålet er naturligvis, at de får hjælp til en livsstilsændring, men samtidig er det typisk sårbare unge, så der skal tages godt hånd om dem, og de skal også lære at tænke anderledes om sig selv og få selvtillid og selvværd, fortæller Helle Vestergaard, der er leder på BGI Akademiet sammen med Troels Ross Petersen.

Hjarnø har en dejlig natur med stier, som man kan cykle på, så eleverne skal helt klart også bruge de omkringliggende omgivelser. Samtidig har Hjarnø den fordel, at der ikke lige ligger en McDonalds eller andre fristelser lige om hjørnet, så det bliver nok nemmere at ændre sin livsstil.

Helle Vestergaard, leder på BGI Akademiet
Lederne af BGI Akademiet Helle Vestergaard og Troels Ross Petersen fortæller, at filialen på Hjarnø bliver for overvægtige unge, der vil have hjælp til at ændre livsstil. Foto: Michael Svenningsen

Bevægelsesrum og fitnessfaciliteter

Efterskolen har længe haft planer om at tilbyde denne mulighed for unge, og det har været muligt at gøre nu, fordi det desværre ikke lykkedes for Phønix Efterskole at køre videre, og fordi en ny lovgivning har åbnet muligheden for, at en efterskole kan købe ejendom på en række småøer, heriblandt Hjarnø, men at øen skal ligge i samme kommune som efterskolen, fortæller Helle Vestergaard.

Det er planen, at efterskolen skal renoveres, og at der skal laves cykelfaciliteter, kreative værksteder, bevægelsesrum og fitnessfaciliteter i gården, så der er god mulighed for at røre sig. Samtidig skal naturen blive en del af motionen.

- Hjarnø har en dejlig natur med stier, som man kan cykle på, så eleverne skal helt klart også bruge de omkringliggende omgivelser. Samtidig har Hjarnø den fordel, at der ikke lige ligger en McDonalds eller andre fristelser lige om hjørnet, så det bliver nok nemmere at ændre sin livsstil, siger Helle Vestergaard.

Troels Ross Petersen og Helle Vestergaard fortæller, at efterskolen i lang tid har haft planer om at tilbyde noget for overvægtige unge, der vil tabe sig. Ud over hjælp til en livsstilsændring skal de unge også lære at se på sig selv på en anden måde og få selvtillid og selvværd. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Bruge idrætsfaciliteter i Bjerre

Ud over at bruge faciliteterne på Hjarnø er det også planen, at eleverne skal over til BGI Akademiet i Bjerre en gang om ugen og gøre brug af idrætsfaciliteterne der.

For selvom de to afdelinger ligger lidt væk fra hinanden, er fundamentet og værdisættet det samme.

- Eleverne på Hjarnø har deres trygge miljø på øen, men bliver også integreret i arrangementer på BGI Akademiet i Bjerre, ligesom eleverne i Bjerre også kommer til Hjarnø. Det skaber en synergi, som vi kan få en masse spændende ud af, siger Troels Ross Petersen.

Planen er, at der skal renoveres og bl.a. laves bevægelsesrum og fitnessfaciliteter i gården uden for, så de unge får masser af muligheder for at bevæge sig. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Undgå tilbagefald

Det bliver 1. august 2019, at efterskolen på Hjarnø kommer til at tage imod de første elever, som enten skal gå i 9. eller 10. klasse, og der er plads til 60 i alt.

For både Helle Vestergaard og Troels Ross Petersen er det væsentligt, at de ansatte bliver nogen, der ved noget omkring den gruppe unge og som ved, hvad det rigtige er at gøre, så den nye livsstil holder på den lange bane.

- Det er et langt, sejt træk, men vi vil gerne sørge for, at der ikke kommer tilbagefald, når de er gået ud af skolen. Derfor tænker vi bl.a. familierne ind i forhold til kurser samt at følge op på, hvordan det går, efter eleverne er gået ud, siger Troels Ross Petersen.

1. august 2019 kan de første elever starte på BGI Akademiet på Hjarnø, som har plads til 60 elever i alt. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce