Annonce
Horsens

Slår rekord for femte måned i træk: Aldrig har Horsens haft så få borgere på kontanthjælp

Det er en positiv overraskelse, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune ikke synes berørt af coronakrisen, mener Lisbeth Torfing (EL). Foto: Morten Pape
I oktober var der 920 kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune. Det er det laveste antal siden kommunesammenlægningen.
Annonce

Horsens: Hvis de ansatte på Jobcenter Horsens, som beskæftiger sig med kontanthjælpsmodtagere, har for vane at fejre gode resultater, løber de formentlig snart tør for balloner og konfetti.

For femte måned i træk er antallet af kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune nemlig rekordlavt. Det viser tal fra Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering.

I oktober var der således 920 borgere på kontanthjælp, og det tal har aldrig været lavere siden kommunesammenlægningen i 2007, da Horsens Kommune fik sin nuværende størrelse.


Som samfund er vi netop blevet ramt af omstændigheder, som ingen kan styre, og som man ikke kunne forudsige, hvad ville betyde. Vi var forberedt på, at det kunne give et tilbageslag på kontanthjælps-området, så det er en positiv overraskelse, at det slet ikke har sat sig.

Lisbeth Torfing (EL)


- Det er rigtig glædeligt, at det bliver ved med at gå den rigtige retning, og det peger på, at det ikke er et midlertidigt udsving, men at der er en reel bevægelse, som forhåbentlig er varig, siger Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens udvalg for beskæftigelse og integration.

Annonce

Positiv overraskelse

Tallene fra Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune kun er gået én vej siden april, hvor der var 1087 modtagere af kontanthjælp.

En udvikling, der kommer bag på Lisbeth Torfing.

- Som samfund er vi netop blevet ramt af omstændigheder, som ingen kan styre, og som man ikke kunne forudsige, hvad ville betyde. Vi var forberedt på, at det kunne give et tilbageslag på kontanthjælpsområdet, så det er en positiv overraskelse, at det slet ikke har sat sig, siger hun.

Annonce

Tre årsager

Når udvalgsformanden skal forklare årsagen til den positive udvikling, peger hun på tre konkrete tiltag.

- Vi har i en periode arbejdet efter den svenske model, hvor kommunens sagsbehandlere har færre sager og mere tid til den enkelte borger. Derudover har vi god succes med småjob, som kræver et samarbejde med virksomhederne. Her ser vi i mange tilfælde, at timetallet lige så stille stiger, indtil borgeren ryger ud af kontanthjælpssystemet, siger Lisbeth Torfing.

- Og så spiller det ind, at vi får afklaret folk, som skal på varig forsørgelse, så de ikke går i et tomrum og venter, siger udvalgsformanden.

Lisbeth Torfing påpeger, at kontanthjælpen netop gerne skal være en midlertidig ydelse.

Af samme grund vurderer hun, at varigheden af de enkelte kontanthjælpsforløb er et vigtigt parameter.

Her viser tal fra Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering, at antallet af forløb på over to års varighed er faldet det seneste år. Til gengæld er antallet af forløb, som varer mellem et og to år steget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Frederik Rønnow skadet

Annonce