x
Annonce
Ikast-Brande

Skytteforening gør klar til at bygge ny hal

Nørre Snede og Omegns Skytteforening går snart i gang med at bygge en ny hal. Flere af medlemmerne leverer arbejdskraft. Her er det formand Jimmi Pedersen og næstformand Bodil Breinbjerg, der flytter rundt på skydeskiver. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Nørre Snede og Omegns Skytteforening vil bygge ny hal med plads til indendørs bueskydning og airsoft-bane.

Nr. Snede: Medlemmerne af Nørre Snede og Omegns Skytteforening smøger snart ærmerne op og går i gang med at bygge en ny hal med indendørs skydebane ved foreningens klubhus på Silkeborgvej 7 i nærheden af Nørre Snede.

Skytteforeningens formand Jimmi Pedersen oplyser, at man begynder at bygge i løbet af uge seks eller syv.

- Vi laver en ekstra hal, som kan bruges til bueskydning og skydning med airsoft-pistoler, der bruger små plastickugler. Vi får også mulighed for at lave et lokale, der kan bruges til udlejning, og vi får dermed også plads til større arrangementer, fortæller Jimmi Pedersen.

Hallen bliver 23 meter lang, og det rækker til indendørs bueskydning.

Budgettet bliver på omkring 400.000 kroner. En hel del af pengene har skytteforeningen selv, og der er kommet tilsagn om tilskud og lån fra Skydebaneforeningen Danmark.

Derudover har man fra kommunens Folkeoplysningudvalg fået tilsagn om tilskud på 35.000 kroner til varmepumper.

Foreningen havde håbet af få et større tilskud fra DGI (Danske Gymnastik & Idrætsforeninger), men her var der ikke flere penge i den relevante pulje, oplyser Jimmi Pedersen.

- Vi smider selv nogle flere penge og noget ekstra frivilligt arbejde i projektet og får bygget hallen. Hvis ikke vi gør noget nu, så skyder vi os selv i foden... billedligt talt, siger han.

- Det er svært at få tilskud fra fonde - vi har prøvet en del, tilføjer skytteformanden.

Heldigvis er en hel del af medlemmerne folk, der har håndværkerbaggrund, så foreningen kan selv klare en hel del af byggeriet.

Annonce

Vil gerne have bueskytter med

Da planerne om en ny hal tog form sidste år, havde skytteforeningen håbet på at få gang i et samarbejde med bueskytterne fra foreningen Nørre-Snede Bueskyttelaug & Midtjyske Buejægere. Det håber man stadig, og i det hele taget er skytteforeningen opsat på at komme i gang med indendørs bueskydning.

- DGI skruer jo mere op for bueskydning i det hele taget og holder diverse kurser. Vi kan selv sætte gang i bueskydning, men jeg håber, at bueskytterne kan komme ned til os og få en træningsaften om ugen - dog ikke alle ugens syv dage. Vi er selv ved at være mange, siger Jimmi Pedersen.

Nørre Snede og Omegns Skytteforening har cirka 100 medlemmer. Det er dog ikke alle, der er aktive, da en del er medlem, fordi de er våbenejere - og loven kræver, at man for at eje et våben enten skal være jæger eller medlem af en skytteforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce