Annonce
Horsens

Skybrudsledning forsinker renovering af Søndergade i et par måneder

Anlægsarbejdet på Søndergade skulle efter planen være færdig til nytår, men en uforudset nedgravning af en skybrudsledning trækker projektet ud. Ledningen skal forbindes fra Søndergade via passagen mellem Bog & Idé og Jyske Bank. Foto: Morten Pape
Det kan ikke undgås, at installationen af en skybrudsledning vil komme til at forsinke færdiggørelsen af det samlede gågadeprojekt, oplyser anlægsgartnerfirmaet.
Annonce

Horsens: Anlægsarbejdet på Søndergade skulle efter planen være færdig til nytår, men en uforudset installation af en skybrudsledning trækker projektet ud.

Det fortæller Kristian Markvardt, projektleder hos Buus Anlægsgartner, der er entreprenør på gågaderenoveringen.

- Søndergade bliver forsinket et par måneder. Anlægsarbejdet har stået stille de seneste 14 dage, efter vi har fået besked om skybrudsledningen. Der skal foregå noget arkæologisk arbejde, som kan tage tid, og derudover venter to-tre ugers kloakarbejde. Vi forventer at være færdige ved udgangen af februar, siger projektlederen.

Dermed bliver det svært at nå at have den samlede gågade færdig 1. juli, som det er planen.

- Vi vil prøve at hente det forsinkede ind i løbet af de sidste fem måneder, hvor vi renoverer Torvet, men det er en ret stor forsinkelse, der skal indhentes. Det kan ikke undgås, at det vil forsinke færdiggørelsen, siger han.

Vi vil prøve at hente det forsinkede ind i løbet af de sidste fem måneder, hvor vi renoverer Torvet, men jeg ved ikke, om det lykkes. Det er en ret stor forsinkelse, der skal indhentes.

Kristian Markvardt

Annonce

Skal forstærke kloaksystemet

Årsagen til forsinkelsen er ifølge Kristian Markvardt, at Horsens Kommune har valgt at tilføje et klimahensyn til renoveringsprojektet.

- Det er en ledning, der skal forstærke det kloaksystem, som der er i forvejen, siger han.

- I dag samler kloakken på Torvet vandet og sender det ned ad et rørsystem på Søndergade. For at fremtidssikre det, laver man et overløb, så når der kommer et skybrud, og den almindelige kloak ikke kan følge med, ledes vandet over i den nye skybrudsledning, som fører vandet ned til Åboulevarden via passagen mellem Bog & Idé og Jyske Bank, siger Kristian Markvardt.

Arbejdet med at installere skybrudsledningen går i gang i det nye år, og selvom det forsinker det samlede projekt, ser Kristian Markvardt god mening i at gøre det nu.

- Ved at installere den nu, mens vi i forvejen er i gang med at renovere Søndergade, undgår man at skulle til at grave det hele op igen på et senere tidspunkt, siger Kristian Markvardt.

Buus Anlægsgartners ansatte er gået på juleferie resten af året, men genoptager gågaderenoveringen i det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce