Annonce
Ikast-Brande

Skulptur-sag kommer i byrådet

Den store granitskulptur stod i 20 år frem til sidste sommer foran plejecenteret Engparkens indgang. Spørgsmålet er, hvad der nu skal ske med skulpturen. Arkivfoto: Mikael Lund
Det samlede byråd skal diskutere, hvad der skal ske med stor granitskulptur.
Annonce

Brande: Egentlig var der lagt op til, at Ikast-Brande Kommunes kultur- og fritidsudvalg på sit møde tirsdag skulle tage endelig stilling til fremtiden for den granitskulptur, som indtil påbegyndelsen af udvidelsen af Engparken sidste sommer stod foran indgangen til plejecenteret på Vejlevej, men nu bliver det i stedet op til det samlede byråd at finde en løsning.

Ikast-Brande Kommunes direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov-Nielsen, havde ellers på baggrund af, at byggeudvalget ikke ønskede, at skulpturen blev genopstillet, indstillet, at den beskadigede granitskulptur ikke skulle genetableres.

Men den indstilling var udvalget altså ikke enige i. Det bekræfter formanden for kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen (V):

- Det er fuldstændig korrekt, at vi har valgt at gå imod indstillingen og vil prøve at se, om vi kan finde finansiering for at få skulpturen genetableret, enten på Engparken eller et andet sted i Brande by. Det vil vi prøve af i økonomiudvalget og byrådet, om der er flertal for, og så tænker vi, at finansieringen må komme fra det samlede byråd, fordi vi har ikke i KFU midler til at genetablere skulpturen, siger Helle Mathiasen.

- Vi vil prøve at se, om vi kan finde finansiering for at få skulpturen genetableret, enten på Engparken eller et andet sted i Brande by, siger udvalgsformand Helle Mathiasen (V). Arkivfoto: Mikael Lund

Det anslås, at en reparation af monumentet vil koste ca. 50.000 kroner, og det er endnu ikke afklaret, om entreprenørens forsikring dækker disse omkostninger. Hvis monumentet genopsættes, vil der være udgifter til vand, strøm, fundament mv., som vurderes til at ligge imellem 100-150.000 kr. Omkostningerne til transporten udgør ca. 5.000 kr., som betales af Engparken.

Annonce

Hjerteblod

- Der er nogle kræfter i Brande, der har hjerteblod i den her skulptur. Det har vi selvfølgelig lyttet til, så vi vil godt prøve at se, om vi kan tage den videre, og om en genetablering kan blive en mulighed, lyder det videre fra Helle Mathiasen.Der er nogle kræfter i Brande, der har hjerteblod i den her skulptur.

Helle Mathiasen


Et andet medlem af kultur- og fritidsudvalget, Fælleslistens Lotte Stoltenborg, er også klar til at slå et slag for skulpturens fortsatte eksistens:

- Vi synes, at når den har så stor en værdi for mange borgere i byen, skal vi finde en løsning, siger hun.

Derfor kommer skulpturen nu på dagsordenen på førstkommende byrådsmøde mandag 9. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce