Annonce
Horsens

Skrald hober sig op foran Erlings hoveddør: Kommune og beboer er trætte af storskrald ved nedgravede containere

Containerne foran Erling Lorentzens lejlighed bliver tømt en gang om ugen. Foto: Morten Pape
Både kommune og beboer er trætte af storskrald ved siden af nedgravede containere.
Annonce

Horsens: Når Erling Lorentzen træder ud ad sin dør på Vimmelskaftet i Horsens, står der næsten hver dag stablet skrald op kun halvanden meter fra hans hoveddør.

- Der ligger store papkasser, der kan stå et fjernsyn eller en stor gryde, fortæller han om de bunker, der ofte bygges op ved den nedsunkne affaldscontainer, der er en af mange, der er gravet ned i midtbyen.

- Det er tæt på dagligt. Det fylder, og ofte stinker der lige så snart, vi træder ud ad hoveddøren, siger Erling Lorentzen.

De store affaldscontainere, der er gravet ned i jorden, er lavet til dagligt husholdningsskrald, men det er stadig meningen, at man selv skal sørge for at skille sig af med storskrald. Men ved flere af containerne rundt i byen sætter folk blandt andet deres storskrald op ad containerne på samme måde som på Vimmelskaftet foran Erling Lorentzens hus.

Afdelingschef for affald og veje Allan Lyng Hansen, Horsens Kommune, kan nikke genkendende til, at folk fejlagtigt bruger containerne som genbrugsstation.

- Vi har et par af containerne, hvor der er gentagne problemer med, at folk stiller alt muligt op af dem, fortæller han.

Det kunne godt nok være rart med en holdningsændring og noget almindelig pli.

Erling Lorentzen, beboer, Vimmelskaftet

Annonce

Kan ringe efter storskrald

Kommunen forsøger at komme rundt for at holde rent omkring containerne, men det er ikke meningen, at det skal være indsamlingsstationer for storskrald, da de jo ligger midt på gaderne. Allan Lyng Hansen kan ikke forklare, hvorfor folk stiller ting op ad containerne, da der ikke er sket nogen ændringer i deres muligheder for at komme af med skraldet.

- Man kan stadig ringe gratis efter storskrald, og hvis man ikke gør det, skal man selv tage det med på genbrugsstationen, og sådan var det også før, siger afdelingschefen.

- Men det kan godt være, at folk bare sætter deres skrald ved steder, hvor de tænker, at der kommer nogen forbi. Vi oplevede det også tidligere ved flaskecontainere, fortæller Allan Lyng Hansen.

Annonce

Ønsker pli

Kommunen er gået i gang med at finde på måder at fortælle borgerne, at affaldscontainerne ikke er et sted for storskrald, og ifølge Allan Lyng Hansen vil man se en kampagne efter sommerferien, der skal gøre beboerne i Horsens klogere på deres muligheder for at komme af med skraldet.

Og indtil da håber man på Vimmelskaftet, at borgerne vil stoppe med at fylde gaden med affald. For Erling Lorentzen er mildt sagt træt af at have skrald uden for sin hoveddør og håber på, at borgerne i Horsens ændrer vaner.

- Det kunne godt nok være rart med en holdningsændring og noget almindelig pli, siger Erling Lorentzen.

En enkelt sportstaske var lagt som storskrald, da vores fotograf var forbi. Containerne står lige uden for Erling Lorentzens vindue på Vimmelskaftet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce