Annonce
Erhverv

Skrædderi har brugt nedlukning på genbrugsidé - nu har mit påfund gang på jord

Mette Frost, der er indehaver af Femina Lingeri & Skrædder, har brugt seneste nedlukning på at gøre skrædderiet til et sted, hvor man kan få omsyet og designet tøjstykker med videre af aflagt tøj og stof. Foto: Morten Pape
I Hestedamsgade er Mette Frost gået i gang med at omstille sit skrædderi til også at kan tilbyde kunderne nye designs af fejlkøb og genbrugstøj.

Horsens: - Hvad kan jeg gøre med det stykke tøj, jeg aldrig går med?

Den tanke er udgangspunktet for butiksindehaver Mette Frosts nyeste idé. Hun er indehaver af skrædderforretningen i Hestedamsgade 10, som hun driver sammen med sin lingeributik, Femina Lingeri.

De seneste ni ugers nedlukning har hun brugt på at forberede skrædderiet til endnu mere design. Nu vil hun som et ekstra ben til sit skrædderi skabe nye tøjdesigns ud af genbrugs- og aflagt tøj samt stoffer.

- Vi kan mere end at reparere tøj i skrædderiet. Jeg har derfor længe puslet med tanken om at kunne vise kunderne langt mere design, og nu kan jeg mærke, at mit påfund har gang på jord. Genbrug altså recycling er som aldrig før oppe i tiden, siger Mette Frost.

Annonce

Nederdele ud af sengetøj og duge

Mette Frost er uddannet produktionstekniker, det der i dag hedder designteknolog, og derfor har hun, lyder det, stor interesse i at sy og redesigne tøj. Hun har blandt andet omsyet Marimekko-sengetøj til en nederdel for sin datter og lavet sine egne efterhånden slidte jeans om til en stram nederdel.

- Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Kommer man med et fejlkøb, et stykke stof eller for eksempel et sengetæppe, man er glad for, men som man aldrig bruger, kan det med garanti laves om til lækkert tøjdesign eller andet brugbart, siger Mette Frost, der glæder sig meget til at komme i gang.

Mette Frost nævner som eksempel, at vatterede sengetæpper eller en udtjent striktrøje kan blive til moderigtige veste.

- Eller måske har man arvet en dug efter sine bedsteforældre. Det kan være et stykke stof med stor værdi, men som man ikke får brugt. Ud af en dug kan man jo blandt andet lave forklæder og grydelapper, og så får stoffet pludseligt et nyt, unikt og brugbart liv - og affektionsværdien er der tilmed stadig, forklarer Mette Frost.

Annonce

Målgruppe - alle

Hun har været i gang med at redesigne noget tøj, som hun til inspiration har taget billeder af og viser som diasshow i et af sine butiksvinduer.

Mette Frost fortæller, at idéen mest af alt er drevet af lyst. For der er, når forretningen har åben, altid nok at se til.

Mette Frost har blandt andet for sin datter syet Marimekko-sengetøj om til en nederdel. Foto: Femina Lingeri & Skrædder
I vinduet hos butik Femina Lingeri & Skrædder viser Mette Frost blandt andet, hvordan aflagt tøj kan få nyt liv. Her er det en tidligere strikbluse, som er blevet til en vest. Foto: Femina Lingeri & Skrædder

- Vi keder os ikke. Jeg tror bare så meget på det her, så jeg har lyst til at gøre noget ved det. Det er også en måde at klæde forretningen på til en ny fremtid, hvor mange af os virkelig ønsker at passe bedre på miljøet og på vores jord generelt og derfor begynder at tænke endnu mere på recycling, vurderer hun.

Desuden ser Mette Frost allerede, at både unge og ældre er begyndt at tænke genbrug mere og mere ind.

- Jeg henvender mig derfor ikke til en special målgruppe, men tror på, det her vil appellere til alle, siger hun.


Det er også en måde at klæde forretningen på til en ny fremtid, hvor mange af os virkelig ønsker at passe bedre på miljøet og på vores jord og derfor begynder at tænke endnu mere på recycling.

Mette Frost
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce